Site pictogram Out mijn keuken

Gezonde ovenschotel van groente en tartaar met slechts 400 kcal pp

recept gezonde ovenschotel 400 kcal pp

Doe je ook wel eens een balansdagje? Gewoon even een dagje rustig aan qua eten? Of ben je momenteel aan het lijnen? Dan heb ik vandaag een perfect hoofdgerecht voor je, dat ook als je niet hoeft op te letten erg lekker is. In deze gezonde schotel zit broccoli, bloemkool, aardappel en tartaar. De smaak komt van de bouillon. Het totale gerecht bevat bij elkaar slechts zo'n 400 kilocalorieën per persoon en is heel makkelijk te maken.

Gezonde ovenschotel met groente en tartaar

Gezond en lekker gaan heel goed samen!

Gang Hoofdgerecht
Totale tijd 50 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 400 gram aardappelen
  • 400 gram bloemkool roosjes
  • 400 gram broccoli roosjes
  • klein scheutje olijfolie
  • 400 gram tartaar
  • peper
  • zout
  • 200 ml groentebouillon
  • scheutje yoghurt
  • nootmuskaat
  • 1 ei
  • 1 el havermout

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op ongeveer 180°C. Schil de aardappelen, spoel ze schoon en snijd ze in plakjes. Doe ze in een pan met ruim water en zout en breng het aan de kook. Kook ze in zo'n 10 minuten bijna gaar. 

  2. Doe de bloemkool en broccoli roosjes in een andere pan en kook die een minuut of 6 voor.

  3. Rul in de koekenpan de tartaar in de olie tot het lekker bruin is en breng op smaak met zout en peper. 

  4. Giet de groente af en doe ongeveer de helft van de broccoli en de helft van de bloemkool in een hoge kom. Giet de bouillon erbij en pureer de groente met een staafmixer. Roer door dit prutje de yoghurt en breng het op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  5. Schep de overgebleven groente, de aardappelschijfjes en de rundertartaar door elkaar en doe dit in een ovenschaal. Kluts het eitje even los met een vork en roer de havermout erdoor. Giet dit bij de groentepuree en roer het er goed doorheen. 

  6. Giet de groentepuree nu bij de rest in de ovenschaal en hussel het even goed door elkaar. Schuif de schaal een half uurtje in de oven.

 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
©Out mijn Keuken 2017

Mobiele versie afsluiten