Site pictogram Out mijn keuken

Magimix Cook Expert Deel 6: Chocolademousse

chocolademousse uit de magimix cook expert
Chocolademousse uit de Magimix Cook Expert

Vandaag deel zes in de serie over de Magimix Cook Expert. Dat je met de Cook Expert een alleskunner in huis haalt, hadden we al vastgesteld. Twee maanden geleden liet ik je zien wat de foodprocessor allemaal kan en daarvoor heb ik er al eens een kipfilet sous vide mee gegaard en heb ik mijn favoriete risotto erin gemaakt. Vorige maand liet ik je zien dat je er een heerlijke romige soep in kunt maken. 

Vandaag gaan we de zoete kant op. Ik ontdekte op de website van Magimix een recept voor chocolademousse en op basis daarvan heb ik een chocolademousse met caramel beurre salé gemaakt. Het flesje sirop Caramel Beurre Salé had ik vorig jaar van vakantie meegenomen uit Bretagne, waar je werkelijk alles in de smaak caramel beurre salé kunt krijgen. In Nederland kun je dit lastig krijgen, dus je kunt het ook gewoon weglaten of vervangen door een andere smaak siroop die goed bij chocolade past. Denk bijvoorbeeld aan een muntsiroop voor iets meer frissigheid of een notensiroop voor een wat warmere smaak. 

Chocolademousse uit de Cook Expert: het recept

Het recept is heel eenvoudig, want de Cook Expert en de koelkast doen eigenlijk al het werk. Zorg, als je de eiwitten gaat kloppen, dat de rvs kom en het hulpstuk goed schoon en vetvrij zijn. Zodat je een mooi wolkachtig eiwit krijgt. 

 

flesje caramel beurre salé

Verder is er met een fluitje van een cent met de Cook Expert. Hieronder heb ik uitgeschreven welke standen je precies nodig hebt en wat je wanneer toevoegt. Het resultaat was een heerlijke luchtige mousse die ik heb gegarneerd met verse frambozen. 

 

Chocolademousse uit de Magimix Cook Expert

Met caramel beurre salé

Gang Nagerecht
Totale tijd 20 minuten
Porties 6 porties
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 200 gram extra pure chocolade in stukjes gebroken
  • 100 gram slagroom
  • 50 ml siroop caramel beurre salé of andere siroop
  • 5 eieren gescheiden
  • 1 mespuntje zout

Werkwijze

  1. Doe de stukjes chocolade en de slagroom in de rvs kom. Stel het apparaat in op Expert/5minuten/snelheid 3/60°C en zet het apparaat aan. Schraap met een spatel de chocolade van de wanden van de kom en zet het apparaat op dezelfde stand nog 1 minuut aan. Doe dan de eidooiers en de siroop erbij en stel het Expert programma in op 20 seconden/snelheid 10/warmte 0°C. Doe dit mengsel over in een schaal en laat het afkoelen.

  2. Spoel de rvs kom schoon met het programma 'spoelen' en een beetje afwasmiddel. Spoel de kom onder een hete kraan na en droog hem zorgvuldig af. Zet de eiwitklopper op zijn plek en doe de eiwitten en een snufje zout in de kom. Selecteer de optie 'Stijfgeklopt eiwit' in het 'bakken' programma. 

  3. Spatel de eiwitten zorgvuldig door het chocolademengsel. Doe de mousse over in glazen of mooie schaaltje en laat het minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Garneer met frambozen. 

Notities

#outmijnkeuken #omk

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Voor het schrijven van dit artikel heb ik de Cook Expert in bruikleen gekregen van Magimix
Foto's en teksten zijn gemaakt door Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten