Magimix Cook Expert deel 5: Romige soep

Recept Aspergesoep uit de Magimix Cook Expert

 

Vandaag deel vijf in de serie over de Magimix Cook Expert. Dat je met de Cook Expert een alleskunner in huis haalt, is me inmiddels wel duidelijk. Vorige maand liet ik je zien wat de foodprocessor allemaal kan en daarvoor heb ik er al eens een kipfilet sous vide mee gegaard en heb ik mijn favoriete risotto erin gemaakt. 

De Cook Expert kan echter nog veel meer. Vandaag laat ik je zien hoe je er een hele lekkere roomsoep in maakt. Het apparaat heeft daarvoor een voorgeprogrammeerd programma, waar je geen omkijken naar hebt als alles er eenmaal inzit. Om een gebonden soep te krijgen, maak je eerst in twee stappen een soort roux in het apparaat en daarna voeg je de rest van de ingrediënten toe om een soep te maken. Je hebt dus verder geen extra pannen en potten nodig. Dat scheelt alvast een hoop afwas!

Omdat het aspergetijd is heb ik aspergesoep gemaakt op de manier die beschreven staat op de website van Magimix. Ik heb dezelfde werkwijze gebruikt voor een broccolisoep en een bloemkool soep en dat werkte even perfect dus dit recept kun je gebruiken om roomsoep te maken van allerlei groenten. 

Het recept

Buiten het aspergeseizoen kun je deze soep trouwens prima maken van asperges uit pot. Bij een maaltijd zou ik ze niet eten, maar voor in de soep kan dat prima. Hoewel vers natuurlijk altijd lekkerder en beter is. 

 

Recept aspergesoep uit de Cook Expert

Romige Aspergesoep

Gang: Soep, Voorgerecht
Totale tijd: 45 minutes
Porties: 6 porties
Auteur: Out mijn Keuken

Deze aspergesoep is geschikt om te maken in de Magimix Cook Expert

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Schil de asperges en snijd de onderste paar houtige centimeters weg. Maak de ui en de knoflook schoon.

  2. Snijd de boter in blokjes, de ui in vieren en de knoflookteentjes doormidden. Doe het in de rvs kom van de Cook Expert en zoek het Expert-programma op. Stel in: tijd: 3 minuten, snelheid: stand 3 en temperatuur: 110 °C

  3. Voeg daarna de bloem toe en stel nogmaals hetzelfde in.

  4. Snijd de asperges in stukken van zo'n 4 cm en doe ze in de rvs kom samen met de bouillon en de slagroom. Selecteer nu het programma: 'romige soep'. Dit programma duurt ongeveer 30 minuten. Kook intussen de eieren hard en snijd de plakjes ham in reepjes.

  5. Let op: zo'n 3 à 4 minuten voor het einde van het programma wordt de soep gepureerd. De smaakmakers (zout, peper en dragon) moet je dus voor die via de afsluitdop toevoegen, anders vliegt de soep je om de oren als je de dop eraf haalt. 

  6. Als het programma klaar is, is je soep ook klaar en lekker warm. Verdeel het over de kommen en voeg aan iedere kom een in reepjes gesneden plakje ham toe en een fijn gesneden hard gekookt ei. 

 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Voor het schrijven van dit artikel heb ik de Cook Expert in bruikleen gekregen van Magimix
Foto’s en teksten zijn gemaakt door Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge