Site pictogram Out mijn keuken

Provençaalse aardappeltjes, om in de vakantiestemming te komen

Recept Provençaalse aardappelen
Provençaalse aardappeltjes

Begin juni is dé tijd om je te gaan verheugen op de zomervakantie. Hebben jullie al plannen? Vorig jaar zijn we naar Bretagne geweest en dit jaar trekken we naar Ligurië in Italië. Italië is echt mijn favoriete vakantieland, maar Frankrijk volgt daar kort achter op de tweede plaats. Smaakt het eten in Zuid-Europa nou echt zo'n stuk beter of is het de hele vakantie mindset die het 'm doet? Weten jullie het? In ieder geval krijg ik in de Provençaalse bistro's altijd van die Goddelijke aardappeltjes bij je gerecht. Goed nieuws want vanaf nu kun je ze gewoon zelf thuis maken met dit recept!

Provençaalse aardappeltjes: het recept

Voor dit recept heb ik vastkokers gebruik van goede kwaliteit. Ik heb het al eens eerder gemeld, maar de biologische aardappels van Jumbo zijn echt een aanrader. Je kunt ze schillen, maar als je ze even goed wast kun je ze ook (net als en France) mét schil eten. Ik heb gedroogde Provençaalse kruiden gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook verse nemen. Dit aardappelgerecht combineert fantastisch met deze Provençaalse ratatouille!

Provençaalse aardappeltjes

Een gerecht om je alvast te verheugen op de zomervakantie

Gang Bijgerecht, streekgerecht
Keuken Frankrijk
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 800 gram vastkokende aardappelen
  • 4 el Provençaalse kruiden
  • 2 teentjes knoflook
  • 60 ml olijfolie (hoeveelheid komt niet heel precies)
  • zout en peper

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de aardappelen en snijd ze in parten. Zorg dan de parten ongeveer even groot zijn zodat ze gelijkmatig garen. 

  2. Snipper de knoflook en roer dit samen met de kruiden door de olie. Doe de aardappelpartjes in een bakblik en giet de kruidenolie erover. Hussel dit met je handen even goed door elkaar zodat alle aardappelpartjes een laagje olie hebben. 

  3. Bestrooi met wat peper en zout en strooi er eventueel nog wat grof zeezout over. Ik vind dat crunchy zoutje altijd heel lekker, maar houd je daar niet zo van laat het dan weg. 

  4. Schuif het bakblik in de oven en bak ongeveer 40 minuten goudbruin.

 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©Out mijn Keuken

Mobiele versie afsluiten