Site pictogram Out mijn keuken

Yoghurt ijsjes met fruit zonder ijsmachine

recept yoghurt ijsjes

Yoghurt ijsjes

Yoghurt ijsjes

Niets is lekkerder op een warme zomerdag dan een lekker verfrissend ijsje. Zelf houd ik erg van dorstlessend ijs zoals citroenijs of yoghurtijs. Heb je geen ijsmachine, dan zijn deze ijslolly's een prima alternatief. Het enige wat je daarvoor aan moet schaffen is een setje waterijsvormpjes. Waterijsvormpjes kun je in vele soorten en maten krijgen en ook in veel verschillende prijsklassen. Het leuke is dat je ze keer op keer kunt hergebruiken, dus het is een eenmalige aanschaf. Let er wel even op dat je kids de stokjes weer inleveren, anders heb je er niets meer aan 😉

Yoghurt ijsjes: het recept

Ik heb voor deze ijsjes een combinatie gebruikt van yoghurt, roomkaas en melk. Dit mengsel heb ik geroerd door gepureerd fruit en dat heb ik uiteindelijk ingevroren. Ik heb aardbeien, blauwe bessen en ananas gebruikt, maar je kunt natuurlijk elke soort fruit gebruiken die je wilt. Als het zich maar goed laat pureren, dan is het goed. Tip: zorg voor een voorraadje zodat je ze op een onverwachte warme dag zo uit de vriezer kunt toveren!

 

Yoghurt ijsjes met vers fruit

Lekkere verfrissende ijsjes voor een mooie zomerdag
Gang IJs, Nagerecht
Voorbereiding 15 minuten
Porties 12 ijsjes
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

Voor de aardbeien/yoghurt ijsjes (4 stuks)

  • 200 gram verse aardbeien
  • 75 gram roomkaas
  • 75 gram melk
  • 75 gram yoghurt
  • 1 el poedersuiker

Voor de blauwe bessen/yoghurt ijsjes (4 stuks)

  • 200 gram blauwe bessen
  • 75 gram roomkaas
  • 75 gram melk
  • 75 gram yoghurt
  • 1 el poedersuiker

Voor de ananas/yoghurt ijsjes (4 stuks)

  • 200 gram ananas
  • 75 gram roomkaas
  • 75 gram melk
  • 75 gram yoghurt
  • 1 el poedersuiker

Eventueel:

  • honing of agavesiroop om extra te zoeten

Extra nodig

  • ijslolly vormpjes

Werkwijze

  1. Per soort is deze hoeveelheid genoeg voor 4 grote of 6 kleine ijslolly's. Proef de fruit/yoghurtmix voordat je het in de vormpjes giet. Vind je het puur niet zoet genoeg? Voeg dan naar smaak nog wat honing of agavesiroop toe. 

  2. Laat de roomkaas op kamertemperatuur komen zodat het makkelijker te verwerken is. Meng het daarna goed met de melk en de yoghurt. Pureer het fruit samen met de poedersuiker met een staafmixer.

  3. Meng het gepureerde fruit zorgvuldig door het roomkaas/yoghurt mengsel. Proef en voeg eventueel nog wat honing of agavesiroop toe (of extra poedersuiker).

  4. Giet het mengsel in de vormpjes en zet het een paar uur in de vriezer. 

  5. Herhaal met de andere twee smaken fruit. 

Notities

#outmijnkeuken #omk

 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten