Site pictogram Out mijn keuken

Surf & Turf spiesen: garnalen en chorizo

Surf & Turf spiesen recept
Surf & Turf Spiesen

Surf & Turf wil zeggen dat in het gerecht zowel vlees als vis is verwerkt. In dit geval heb ik een combinatie gemaakt van garnalen en chorizo. Als je ze samen met de paprika aan een spies rijgt, hebt je een lekker gerechtje voor op de barbecue. Ik heb ze in een grillpan gebakken, maar in een ruime koekenpan gaat het ook. Ik heb drie spiesen per persoon gerekend. Heb je grote eters dan kun je er ook vier van maken. 

Recept surf & turf spiesen

Surf & Turf spiesen: het recept

Neem een niet al te scherpe chorizo, want anders overheerst de smaak van de chorizo de garnaal helemaal. Ik heb rode paprika gebruikt, maar je kunt ook een andere kleur nemen of een combinatie van verschillende paprika's. Dan ziet het er nog vrolijker uit! Het uitgeschreven recept vind je hieronder, met daaronder een handige knop om in één keer alle ingrediënten op je boodschappenlijstje te zetten. Enjoy!

Surf & Turf Spiesen

Spiesen met garnalen en chorizo voor op de barbecue of in de grillpan

Gang barbecue, Hoofdgerecht
Totale tijd 18 minuten
Porties 12 spiesen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 300 gram chorizo
  • 36 grote garnalen
  • 1 rode paprika
  • olijfolie

Werkwijze

  1. Snijd de chorizo in plakjes (minimaal 36, 3 per spies, meer mag natuurlijk ook). Pel de garnalen en snijd de paprika in ongeveer even grote stukjes als de chorizo plakjes.

  2. Maak de spiesen: paprika - chorizo - paprika - garnaal - paprika - chorizo - paprika - garnaal - paprika - chorizo - paprika - garnaal - paprika. Herhaal dit voor de andere 11 spiesen.

  3. Rooster de spiesen op de barbecue (hoeft maar kort) of bak de spiesen in een licht met olie ingevette grillpan. De garnalen zijn de graadmeter voor wanneer ze klaar zijn. Ze hoeven maar een paar minuten te bakken. 

Notities

#outmijnkeuken #omk

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten