Site pictogram Out mijn keuken

Wat eten we vandaag? 5 x maaltijd ideeën

Wat eten we vandaag?

Wat eten we vandaag? Ik denk dat dit de meest gestelde vraag is bij mij thuis. Bij jullie ook? Soms is het best lastig om iedere keer weer iets leuks, anders, nieuws of origineels op tafel te zetten. En dan zit je op vrijdagavond of in het weekend op de bank met je boodschappenlijstje voor de volgende week. Twee of drie dingen verzinnen gaat nog wel, maar wat maak je dan de rest van de week? Geen nood, ik help je. Hieronder heb ik wat ideetjes voor je verzameld voor de komende week. Misschien zit er iets voor je tussen of brengt het je op eigen ideeën. 

Wat eten we vandaag? Pasta!

Gigli met Parmaham en groene asperges. Onderaan het artikel over 'Het Pastaboek' zit een heel lekker zomers pastarecept verstopt. Kun je geen gigli vinden in je plaatselijke supermarkt, neem dan gerust een andere soort. 

hoofdgerechten pasta Pasta met Parmaham

Gigli met Parmaham & Asperges

Wat eten we vandaag? Vegetarisch!

Omelet met geitenkaas en spinazie. Een lekker licht gerecht voor aan het einde van een warme dag en omdat het zo'n licht gerecht is kun je het ook prima eten voor het sporten. Als je de omelet met twee eieren maakt is het een flinke lunch, maar als je 3 of 4 eieren gebruikt is het een volwaardige avondmaaltijd. 

Omelet met spinazie en geitenkaas

Wat eten we vandaag? Vis!

Zalmkedgeree met peultjes. Kedgeree is een gerecht dat naar Engeland is komen overwaaien vanuit India. Het werd vaak bij het ontbijt gegeten en dan gemaakt met bijvoorbeeld makreel. Dit is een versie met zalm die heel geschikt is om als avondmaaltijd te eten. 

 

Zalmkedgeree met peultjes

Wat eten we vandaag? Rijst!

Pilav met garnalen: pilav is eigenlijk de risotto van het Midden-Oosten. De rijst wordt gaar gekookt in bouillon en kruiden. Gecombineerd met garnalen heb je een heerlijk zomers gerecht.

 

Pilav met garnalen

Wat eten we vandaag? Verwennerij voor het weekend!

Haagse Bluf. Houd je van zoet? Dan moet je echt eens Haagse Bluf maken. Klik op de foto voor het recept ⇒

Haagse bluf

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
De uitgelichte afbeelding komt van stockfotosite Pixabay
Overige foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten