Site pictogram Out mijn keuken

Recept | Teriyaki karbonades met ananas

Teriyaki karbonades met ananas
Teriyaki karbonades met ananas

Begin deze week deelde ik mijn recept voor zelfgemaakte teriyakisaus. Maar nu wil je natuurlijk ook weten wat je dan vervolgens met die saus kunt doen. Er komen drie recepten met deze saus online, vandaag laat ik je zien hoe je er schouderkarbonades in kunt bereiden. Als tegenhanger voor de zoute saus en het vettige vlees heb ik een schijfje ananas meegebakken om het wat frisser te maken. 

Teriyaki karbonades met ananas

Teriyaki karbonades met ananas - het recept

Ik heb dit gerecht gemaakt voor twee personen, maar je kunt de hoeveelheden makkelijk verdubbelen of verdriedubbelen. In het recept hieronder kun je de hoeveelheid personen aanpassen en dan krijg je meteen de juiste hoeveelheden in beeld. Ik heb schouderkarbonades gebruikt omdat die wat vetter zijn en dat vind ik nou eenmaal lekkerder. Bovendien kunnen schouderkarbonades ovenbereiding beter aan zonder uit te drogen. Je mag ook andere karbonades gebruiken, maar reken dan wel op iets droger vlees. 

Teriyaki karbonades met ananas

Gang Hoofdgerecht
Totale tijd 40 minuten
Porties 2 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 2 schouderkarbonades
  • 2 schijven ananas
  • 60 ml Teriyakisaus
  • 2 lente uitjes

Verder nodig

  • 1 hersluitbaar zakje
  • 1 ovenschaal

Werkwijze

  1. Doe de karbonades in het hersluitbare zakje en giet de teriyakisaus erbij. Sluit het zakje en verdeel de saus goed rondom het vlees. Leg het zakje met inhoud vervolgens zo'n twee uur in de koelkast zodat de smaken goed in het vlees kunnen trekken.

  2. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een ovenschaal in met een beetje olie of boter en leg de karbonades in de schaal. Giet de teriyakisaus uit het zakje erbij. Leg op iedere karbonade een schijfje ananas. Schuif de schaal in de oven en laat in ongeveer 35 minuten gaar bakken.

  3. Hak de lente uitjes in ringen. Maak de bijgerechten (ik het er gekookte aardappelen en kort gekookte peultjes bij gemaakt). Verdeel de karbonades over de borden en bestrooi naar smaak met wat lente uitjes.

Notities

#omk

Pas de hoeveelheden eenvoudig aan door in het recept het aantal personen aan te passen. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten