Site pictogram Out mijn keuken

Recept | Teriyaki noodles met kip

Teriyaki noodles met kip

Teriyaki noodles met kip

Teriyaki noodles met kip

Begin deze week gaf ik je mijn recept voor teriyaki saus met de belofte wat recepten met deze saus te posten. Eergisteren postte ik de teriyaki karbonades en vandaag maken we teriyaki noodles met kip. Een ideaal maaltje voor een drukke doordeweekse dag waarop je weinig tijd hebt om te koken. Om het extra snel en makkelijk te maken heb ik ervoor gekozen om een zakje voorgesneden Chinese roerbakgroente te gebruiken en daarnaast heb ik er nog champignons aan toegevoegd. De maaltijd zit vol met smaak en hapt lekker weg. 

Teriyaki noodles met kip; het recept

Noodles zijn bijzonder makkelijk te bereiden en zijn snel klaar. Lees even goed op de verpakking van de noodles van jouw keuze hoe je ze moet bereiden. Sommige soorten moet je een paar minuten koken, andere soorten hoef je alleen maar te wellen in heet water. Het is een prima basis voor iedere Oosterse maaltijd. Heb je geen tijd om de teriyaki saus zelf te maken koop dan gewoon een flesje in de winkel.  Eet je dit gerecht op een drukke dag, snijd de kip dan de avond van tevoren of in de ochtend en leg het in de marinade in de koelkast. Zo kun je 's avonds meteen beginnen met koken. Het recept vind je hieronder. Enjoy!

Teriyaki Noodles met kip

Lekkere, lichte en snelle maaltijd

Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 2 verpakkingen noodles soort naar keuze
  • 400 gram kipfilet of kipdijfilet
  • 250 ml teriyaki saus
  • 400 gram Chinese roerbakgroente
  • 250 gram champignons in kwarten
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 el zwarte sesamzaadjes
  • 3 lente uitjes in ringetjes gesneden

Verder nodig

  • 1 hersluitbaar zakje

Werkwijze

  1. Snijd de kip in blokjes en doe ze in een afsluitbaar zakje. Giet er zo'n 150 ml teriyaki saus bij en laat minimaal een half uur (maar langer is beter) marineren in de koelkast. 

  2. Bereid de noodles. Schep de kipblokjes uit de marinade en laat even uitlekken.

  3. Verhit een scheut olijfolie in een wokpan en bak hierin de kip op hoog vuur goudbruin en gaar. Doe de alle groente erbij en wok even op hoog vuur mee. Giet de overgebleven 100 ml teriyaki saus door de noodles en hussel goed door.

  4. Voeg de noodles bij de groente en kip in de wok en schep goed door elkaar. Warm even goed door en zet dan het vuur uit. Verdeel de noodles over borden of kommen en bestrooi het met wat sesamzaad en de ringetjes lente ui.

Notities

#omk

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten