Biefstuk in aluminiumfolie
Hoewel ik biefstuk het allerlekkerste vind als het simpel maar goed gebakken is in een beetje boter in de koekenpan met alleen wat zout en peper, vind ik het altijd leuk om nieuwe dingen te proberen. Zo heb ik laatst biefstuk in folie gebakken in de oven. Voor het gemak heb ik de aardappeltjes er meteen bij gedaan, die garen dan in het vocht dat uit de biefstuk komt. Heerlijk! Mijn voorkeur blijft uitgaan naar gebakken, maar dit is een prima alternatief. Je kunt dit foliepakketje trouwens ook heel goed op de barbecue gooien.
Biefstuk in aluminiumfolie; het recept
Je kunt de biefstuk kruiden met de kruiden die je zelf het lekkerst vindt. Ik heb oregano en tijm gebruikt, maar bijvoorbeeld rozemarijn kan ook prima. Ook kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld barbecuesaus bij het pakketje te doen. Dit recept leent zich heel goed voor experimenteren, dus laat je lekker gaan. Hoe ik het heb bereid staat hieronder, ik ben benieuwd wat voor creatieve creaties je verder kunt bedenken.
Biefstuk in aluminiumfolie
Ingrediënten
- 4 biefstukjes
- 800 gram aardappeltjes
- 3 el olijfolie
- zout
- peper
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine ui
- 1 tl oregano
- 1 tl peterselie
- 1 tl tijm
Verder nodig
- 4 stroken aluminiumfolie
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de biefstukken in blokjes en doe ze in een ruime kom. Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes. Doe de blokjes bij de biefstukblokjes en hussel door elkaar. Snipper ui en knoflook en doe dit erbij.
Schenk de olijfolie erover en doe de overige kruiden erbij. Hussel goed door elkaar (dit gaat het beste met je handen).
Leg de stroken aluminiumfolie uit en verdeel het biefstuk/aardappel mengsel over de vier stukken folie. Vouw de pakketjes zorgvuldig dicht en plaats te op een bakplaat of rooster. Schuif dit in de oven en laat de pakketjes 25 minuten bakken.
Serveer de pakketjes in opengevouwen folie op borden.
Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl