Site pictogram Out mijn keuken

Food Blog Swap | Tiramisu met grapefruit en bramen

Tiramisu met grapefruit en bramen
Tiramisu met grapefruit en bramen

Na een maandje overgeslagen te hebben in verband met de zomervakantie, deed ik in augustus weer mee met de foodblogswap. Deze keer mocht ik iets maken van de blog tasteourjoy.nl van Joyce en Irene. Ik kende de blog van Joyce en Irene nog niet zo goed en werd bij het surfen aangenaam verrast door alle heerlijke recepten die ik tegenkwam. Ook schrijven ze over hun kookclubje en vind je er recensies over allerlei culinaire hotspots. Kiezen was weer een drama dus! Ik koos uiteindelijk voor een zomerse tiramisu met sinaasappel en frambozen en gaf er een eigen draai aan.  

Tiramisu met grapefruit en bramen recept

Tiramisu met grapefruit en bramen; het recept

In plaats van de sinaasappelsap uit het oorspronkelijke recept gebruikte ik het sap van een rode grapefruit en in plaats van frambozen gebruikte ik bramen. Verder bouwde ik de tiramisu op in twee lagen in plaats van een. Het resultaat was een superlekker nagerecht dan in no time klaar is. Dank voor de inspiratie ladies! Hieronder staat uitgeschreven hoe je deze tiramisu zelf kunt maken. Enjoy!

5 van 1 stem
Print

Tiramisu met grapefruit en bramen

Een variatie op het recept tiramisu met sinaasappel en framboos van tasteourjoy.nl in het kader van de foodblogswap

Gang Dessert, Nagerecht, Toetje
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 200 ml slagroom
  • 2 el gembersiroop (of meer of minder naar smaak)
  • 1 rode grapefruit
  • paar lange vingers
  • 250 gram mascarpone
  • 24 bramen

verder nodig

  • mixer
  • 4 mooie glazen of potjes voor het serveren

Werkwijze

  1. Klop de slagroom op tot lobbige Griekse yoghurtdikte en giet op het laatst de gembersiroop erbij en mix even mee. Proef en voeg nog wat extra toe als je een zoetekauw bent. Je kunt in plaats van gembersiroop ook gewoon suiker gebruiken.

  2. Meng de slagroom goed met de mascarpone tot een dikke lobbige massa. Breek de lange vingers (de hoeveelheid is afhankelijk van de grootte van je glazen) in brokjes en verdeel de helft van de brokjes over de bodems van de glazen. 

  3. Rasp de schil van de grapefruit in lange dunne slierten (voor de garnering). Dit gaat het beste met een zester. Pers de grapefruit uit en lepel wat van het sap over de koekbrokjes onder in de glazen. De koekjes 'slurpen' het vocht op, dus lepel er niet teveel tegelijk in. 

  4. Lepel hierover een flinke klodder van het mascarpone mengsel en leg hier 3 bramen op. Verbrokkel er dan weer wat lange vingers over besprenkel het met nog wat grapefruitsap en schep er dan weer een klodder mascarpone mengsel op. Garneer met nog drie bramen, wat verkruimelde lange vingerkruim en wat sliertjes van de grapefruit schil.

Notities

#omk

 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten