Site pictogram Out mijn keuken

Recept | Snelle Kip Teriyaki maken

Snelle Kip Teriyaki recept
Snelle Kip Teriyaki

Onlangs maakte ik zelf een heerlijke teriyaki saus en ik heb al een aantal recepten met deze saus online gezet. Zo maakte in karbonades gemarineerd in teriyaki saus en maakte ik noodles teriyaki. Ik had nog zo'n 200 ml in mijn flesje zitten en dat heb ik gebruikt voor deze heerlijke en snelle teriyaki kip met sesamzaadjes. 

Snelle Kip Teriyaki; het recept

Kip Teriyaki is het lekkerst als je de kip even laat marineren in de saus en als je de marinade daarna inkookt met de kip. Wat ik wel aanraad is om de kip eerst uit de marinade te halen en lekker aan te bakken. Bereid je de kip meteen in de saus, dan krijg je gekookte kip en mis je dat lekkere gebakken smaakje. Voeg de marinade daarna weer toe en kook het samen met de kip in tot een plakkerige saus. Heerlijk hoor! Ik heb de teriyaki kip geserveerd met kort gekookte broccoli en zilvervliesrijst, maar je kunt er ook noodles bij maken of een andere groente gebruiken. Dit gerecht is zo klaar en dus ook geschikt voor een drukke doordeweekse dag of een luie weekenddag. Enjoy!

Snelle kip teriyaki recept

 

Snelle Kip Teriyaki


Gang Hoofdgerecht
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 400 gram kipdijfilet
  • 200 ml teriyaki saus (gekocht of zelf gemaakt)
  • 1 el sesamzaadjes
  • scheutje olie om in te bakken

Werkwijze

  1. Snijd de kip in blokjes en doe het in een afsluitbaar zakje. Doe de teriyaki saus erbij en laat het in de koelkast even marineren. Je kunt deze stap ook al eerder op de dag doen, dan heb je er als je gaat koken helemaal geen werk meer van de de smaken hebben de tijd om goed in de kip te trekken.

  2. Bereid intussen de rijst en de groente. Verhit een scheutje olie in een wok- of koekenpan. Haal de kip uit de saus, laat even uitlekken en vang de saus op. Bak de kipblokjes in de olie gaar en voeg als het bijna gaar is de saus er weer bij. Laat de saus grotendeels inkoken zodat het lekker plakkerig wordt. Bestrooi met sesamzaadjes en serveer meteen.

Notities

Serveer met (zilvervlies)rijst en bijvoorbeeld kort gekookte broccoli of sperzieboontjes.

#omk

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten