Site pictogram Out mijn keuken

Recept | Pesto van Rode Bietjes & Roze Pasta!

Pesto van rode bietjes recept
Pesto van rode bietjes

Er is weinig lekkerder en makkelijker dan pasta pesto. Een fijn recept daarvoor vind je natuurlijk al op Out mijn Keuken:

Lees ook: Pasta Pesto Recept.

Vandaag heb ik een beetje een hysterische variant op dit recept voor je: roze pesto! En vrees niet, er komt geen kleurstofje aan te pas. Deze pesto is namelijk gemaakt met rode bietjes. Erg lekker en vrolijk op je bord. Superleuk voor bijvoorbeeld een thema etentje of girls night out!

roze pasta pesto van rode bietjes recept

Pasta Pesto van rode bietjes; het recept

Ik raad je aan een pastasoort te kiezen met ribbels en geen gladde. Door de ribbels hecht de pesto beter aan de pasta en krijg je een mooi roze geheel. Nog beter: maak zelf verse pasta, die is onregelmatiger van structuur en dat zorgt ook voor een betere hechting. Ik gebruik daarvoor de Pasta Machine van Philips. Ik schreef al eens een review over dit apparaat:

Lees ook: review Philips Pastamachine

Serveer de pasta met een groene salade en je hebt een volwaardige maaltijd zonder vlees. Wil je er nog vlees aan toevoegen, dan kan dat natuurlijk prima. 

Pesto van Rode Bietjes & Roze Pasta


Gang Hoofdgerecht
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

Voor de pesto

  • 400 gram gekookte rode bietjes
  • 150 gram pijnboonpitten
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 3 el olijfolie of iets meer/minder indien nodig
  • 1 el citroensap

Voor de pasta

  • 400 gram pasta
  • 200 gram gemengde sla

Werkwijze

  1. Rooster de pijnboompitten even in een droge koekenpan, dan geven ze namelijk veel meer smaak af. Doe alle ingrediënten voor de pesto vervolgens in een foodprocessor of blender en maal het tot een dikke massa. Proef en voeg naar smaak (flink wat) zout en peper toe. Vind je de pesto te dik, doe er dan nog wat olie bij en blender nog even. 

  2. Doe de pesto over in potjes en bewaar ze in de koelkast. Met dit recept heb je ongeveer 2,5 jampotjes vol. Je gebruikt voor de pasta ongeveer 1 potje dus de rest kun je gebruiken om bijvoorbeeld je broodje kaas mee op te leuken. Erg lekker!

  3. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar een beetje van het kookvocht. Schep een flinke hoeveelheid pesto (ik heb net niet een heel potje gebruikt) door de pasta en meng het goed met elkaar. Serveer met een gemengde salade. Ziet dat er niet vrolijk uit?

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten