Pasta pesto met kip

Pasta pesto recept
Pasta Pesto zelf maken

Deze pasta pesto is erg makkelijk te maken en in een kwartiertje klaar. Ook voor deze geldt weer: varieer er lekker op los. Je kunt ‘m bijvoorbeeld ook heel goed met rode pesto maken en dan combineren met tomaten en paprika. Voor deze groene pasta pesto heb ik zelf een potje pesto gemaakt. Hier lees je hoe je dat kunt doen. Ik raad je wel aan om dat een dag van tevoren te doen, want dan ontwikkelen de smaken zich nog even goed in het potje. Je kunt natuurlijk ook gekochte pesto gebruiken, maar zelf maken is echt lekkerder en geeft veel meer voldoening! Voor een vegetarische versie laat je gewoon de kip weg. Dat is (bijna) net zo lekker. Dit gerecht leent zich trouwens ontzettend goed voor het opmaken van restjes pasta. Meestal blijft er van een soort nog zo’n 100 gram in het zakje zitten. Eén keer in de zoveel tijd gooi ik alles bij elkaar (wel even op verschillende kooktijden letten) en potje pesto erdoor en weg zijn de restjes.

Pasta Pesto; ingrediënten voor vier personen:

Zet een pan met ruim water en zout op om de pasta in te koken. Zet de doperwten in een steelpannetje op laag vuur op, zodat ze langzaam opwarmen (niet laten koken!). Snijd de kipdijfilet in blokjes. Kook de pasta.


Groene pesto

Doe wat olie in een wok en bak hierin de kip. Rooster in een koekenpan de pijnboompitjes even tot ze licht verkleuren en zet apart tot gebruik. Roer de pesto door de kip en voeg de opgewarmde doperwten erdoor. Proef en breng op smaak met peper en zout (en eventueel een kneepje citroensap). Roer dan de pasta erdoor en warm even goed door. Schep de pasta op de borden en strooi de pijnboompitjes erover.

 

Pasta Pesto recept

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge