Taco’s is een Mexicaans gerecht dat wordt gemaakt van maïs- of tarwebloem. Ze worden vaak uit de hand gegeten, maar dan wordt het wel een enorme kliederboel. Je kunt ze helemaal in de keuken in elkaar klussen en ze op een bord serveren, maar je kunt er ook een gezellig taco tafel van maken met allerlei sausjes zodat iedereen zijn eigen taco kan samenstellen. Voor de volwassenen een Coronaatje erbij en genieten maar!
Voor de taco’s (4 personen):
- 12 tacoschelpen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- olijfolie om in te bakken
- 2 theelepels komijnpoeder
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 500 gram rundergehakt
- 3 trostomaten
- 400 gram kidneybonen
- 200 gram crispy maiskorrels
Voor de salade met limoendressing:
- 1 ijsbergsla
- 1 blikje crispy mais
- 1 avocado
- 3 lente-uitjes
- 3 eetlepels olijfolie
- 1,5 eetlepel limoensap
- 1 teentje knoflook, geperst
- 0,5 theelepel dijonmosterd
- zout en peper
Verder nodig:
Doe de tacosaus, crème fraîche en mango chutney in een leuk bakje en zet het alvast op tafel. Prak de avocado met wat peper en zout en doe er eventueel een heel klein beetje citroen- of limoensap door. Proef en pas aan aan je smaak. Ook dit gaat in een bakje op tafel.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de kidneybonen in een vergiet en spoel ze even goed af. Doe dan de maiskorrels erbij en laat uitlekken. Pel en snipper de ui en de knoflook en fruit die op laag vuur even aan in een wok of flinke koekenpan. Snijd de rode peper open en ontdoe hem van pitjes en zaadlijsten. Snijd hem in kleine stukjes en voeg het bij de ui in de pan. Doe dan ook de komijnpoeder en kaneelpoeder erbij. Laat dit even twee minuutjes zachtjes bakken en doe dan het vuur wat hoger en voeg het vlees. Bak het gehakt bruin en rul. Snijd de tomaten in blokjes (haal de zaadjes eruit, ander wordt het geheel te nat) en voeg die samen met de bonen en de mais bij het gehakt als dit bruin is. Warm het geheel even goed door. Hang de tacoschelpen in het rooster van je oven en bak ze een paar minuutjes in de oven. Voorzichtig, want ze breken snel!
Maak vervolgens de dressing voor de salade: klop alle ingrediënten daarvoor goed door elkaar met een garde. Was en snijd de sla en doe dat in een slakom. Voeg en in stukjes gesneden avocado toe en een uitgelekt blikje crispy maïs. Giet de dressing erover en hussel goed door elkaar.