Quiche met gerookte makreel, boereneitjes en dragon

hoofdgerechten vis quiche

Dit recept stond in Foodies Magazine van juli 2016. Een uitgebreide review over dit nummer vindt je hier. Het nummer staat vol met heerlijke recepten, maar deze sprong er echt uit voor mij en heb ik gemaakt op dezelfde dag dat Foodies op mijn deurmat lag. Ik ben gek op makreel en vond het verwerken van makreel in een quiche een heel erg leuk idee. De combinatie met de droppige smaak van de dragon maakt het helemaal af.

Voor een vierpersoons quiche:

Verwarm de oven voor op 200°C (hete lucht: 175°C). Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze in 10 minuten beetgaar in ruim water met zout en stoom ze daarna droog. Pluk het makreelvlees secuur van het vel en de graatjes. Snijd de helft van de dragon fijn en voeg dit bij 4 geklutste eieren, de melk en naar smaak peper en zout.

Je kunt natuurlijk zelf een quichedeeg maken, maar als je daar geen zin in hebt of tijd voor hebt, dan is het verse quichedeeg van Tante Fanny een prima alternatief. Rol het deeg uit, vet een quichevorm in en bekleed die met het deeg. Strooi wat paneermeel over de bodem van het deeg. Verdeel dan de aardappelblokjes en de makreel over de bodem van de vorm een schenk het eier/melk/dragon mengsel erover. Zet de vorm nu 45 minuten in de oven. Bestrooi daarna eventueel nog met wat waterkers en ik heb er nog wat extra gehakte dragon over gedaan.

Echt weer een toprecept, hulde aan Foodies Magazine!

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

2 comments

  1. Gerookte makreel is misschien wel één van mijn favoriete vis! Dit recept spreekt mij ook aan. Ik maak er wel eens een omelet mee. Maar met een deeg is het beter geschikt voor een maaltijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge