Recept | Pesto van Rode Bietjes & Roze Pasta!

Pesto van rode bietjes recept
Pesto van rode bietjes

Er is weinig lekkerder en makkelijker dan pasta pesto. Een fijn recept daarvoor vind je natuurlijk al op Out mijn Keuken:

Lees ook: Pasta Pesto Recept.

Vandaag heb ik een beetje een hysterische variant op dit recept voor je: roze pesto! En vrees niet, er komt geen kleurstofje aan te pas. Deze pesto is namelijk gemaakt met rode bietjes. Erg lekker en vrolijk op je bord. Superleuk voor bijvoorbeeld een thema etentje of girls night out!

roze pasta pesto van rode bietjes recept

Pasta Pesto van rode bietjes; het recept

Ik raad je aan een pastasoort te kiezen met ribbels en geen gladde. Door de ribbels hecht de pesto beter aan de pasta en krijg je een mooi roze geheel. Nog beter: maak zelf verse pasta, die is onregelmatiger van structuur en dat zorgt ook voor een betere hechting. Ik gebruik daarvoor de Pasta Machine van Philips. Ik schreef al eens een review over dit apparaat:

Lees ook: review Philips Pastamachine

Serveer de pasta met een groene salade en je hebt een volwaardige maaltijd zonder vlees. Wil je er nog vlees aan toevoegen, dan kan dat natuurlijk prima. 

Pasta pesto van rode bietjes recept

Rode Bietjes pesto / roze pasta recept

Pesto van Rode Bietjes & Roze Pasta

Gang: Hoofdgerecht
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 15 minutes
Totale tijd: 25 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken


Print

Ingrediënten

Voor de pesto

Voor de pasta

Werkwijze

  1. Rooster de pijnboompitten even in een droge koekenpan, dan geven ze namelijk veel meer smaak af. Doe alle ingrediënten voor de pesto vervolgens in een foodprocessor of blender en maal het tot een dikke massa. Proef en voeg naar smaak (flink wat) zout en peper toe. Vind je de pesto te dik, doe er dan nog wat olie bij en blender nog even. 

  2. Doe de pesto over in potjes en bewaar ze in de koelkast. Met dit recept heb je ongeveer 2,5 jampotjes vol. Je gebruikt voor de pasta ongeveer 1 potje dus de rest kun je gebruiken om bijvoorbeeld je broodje kaas mee op te leuken. Erg lekker!

  3. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar een beetje van het kookvocht. Schep een flinke hoeveelheid pesto (ik heb net niet een heel potje gebruikt) door de pasta en meng het goed met elkaar. Serveer met een gemengde salade. Ziet dat er niet vrolijk uit?

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge