Site pictogram Out mijn keuken

Recept | Slow Cooker Kip Saté

Slow Cooker Kip Saté
Slow Cooker Kip Saté

Jaaaaa! Ik heb mijn slow cooker weer eens uit de kast getrokken en deze keer heb ik er kip saté in gemaakt. Dat was smullen zeg! Nog altijd ben ik best heel blij met mijn crockpot en ik gebruik hem regelmatig. Vooral het uitproberen van nieuwe dingen vind ik erg leuk.

Lees ook: review crock-pot CR025

Het oneindig makkelijke aan een slow cooker is wel dat je alles erin mikt en je er verder weinig omkijken meer naar hebt. Dit gerecht heeft bij mij 8 uur op low staan pruttelen en tegen de tijd dat we wilden eten hoefde ik alleen nog wat rijst en groente te koken. Ik blijf het wat eng vinden om zo'n apparaat aan te zetten als je weg bent, maar veel mensen doen het en het schijnt echt geen kwaad te kunnen. In dit geval heb ik het apparaat 's morgens aangezet en ben ik verder de hele dag thuis aan het werk geweest. Heerlijk zoals die geur dan langzaam bezit neemt van je huis.

Lees ook: hier vind je alle slow cooker recepten van outmijnkeuken.nl
Slow cooker kip saté
Slow Cooker Kip Saté; het recept

In de slow cooker gebruik ik eigenlijk altijd kippendijen in plaats van kipfilet. Kippendijen blijven veel sappiger en kunnen lang en langzaam garen beter aan. Als je kipfilet gebruikt loop je het risico dat het vlees wat droog wordt. Omdat het vlees goed gaar wordt en bijna vanzelf uit elkaar valt hoef je het voor bereiding niet persé in stukjes te snijden, maar het mag natuurlijk wel. De hoofdingrediënten voor de saus zijn pindakaas (mét stukjes pinda) en kokosmelk. Ik heb het gerecht geserveerd met rijst en sperziebonen. Hieronder vind je het uitgeschreven recept. Enjoy!

 

Slow Cooker Kip Saté

Gang Hoofdgerecht
Voorbereiding 5 minuten
Kooktijd 8 uur
Totale tijd 8 uur 5 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 8 kipdijfilets
  • 250 ml kokosmelk
  • 250 gram pindakaas met stukjes pinda
  • 4 teentjes knoflook uitgeperst of heel fijn gesneden
  • 3 el honing
  • 3 el sojasaus
  • 1 el bruine suiker
  • 1 limoen (alleen het sap)
  • 1 el rijstazijn
  • chiliflakes naar smaak
  • 2 handjes pinda's grof gehakt
  • verse koriander naar smaak
  • 350 gram rijst
  • 600 gram sperziebonen

Werkwijze

  1. Leg de kip onder in de slow cooker. Meng de overige ingrediënten behalve de rijst, sperziebonen, pinda's en koriander in een kom tot een enigszins gladde saus. 

  2. Giet de saus bij de kip en zet het apparaat 8 uur op 'low' of 4 uur op 'high'. Begin ongeveer 20 minuten voor de eindtijd met het bereiden van de rijst en de sperziebonen. Je kunt het apparaat ook op 'warm houden' zetten als je nog niet aan eten toe bent en de kip is al wel gaar. 

  3. Verdeel de rijst en sperziebonen over vier borden. Roer de saus en kip even goed door elkaar. De kip is als het goed is al uit elkaar gevallen en laat zich makkelijk verdelen. Is dit niet het geval, dan kun je met twee vorken de kip nog even uit elkaar trekken. 

  4. Verdeel de kip met saus over de borden. Bestrooi met wat pinda's en koriander en serveer meteen. 

Notities

#omk #outmijnkeuken

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten