Site pictogram Out mijn keuken

Wild Recept | Wild Zwijn Stoof met spinazie

Wild Zwijn Stoof
Wild Zwijn Stoof met spinazie

Wild zwijn (ook wel everzwijn) heeft een wat intensere smaak dan ons 'gewone' varkensvlees en het vlees is wat minder vet. Daarnaast is de structuur van het vlees wat steviger en dat maakt het heel geschikt om te verwerken in stoofschotels en dat heb ik in dit recept dan ook gedaan. Het hele gerecht is in één pan te bereiden. Je voegt steeds wat ingrediënten toe en ondertussen stooft het vlees lekker gaar in een combinatie van port, wijn en bouillon. Een heerlijk herfstgerecht waarbij je bij voorkeur een stevig glas rode wijn of een mooi donker biertje drinkt. Genieten hoor! Het recept staat hieronder uitgeschreven. Enjoy!

Wild Zwijn Stoof met spinazie

Eenpansgerecht met langzaam gegaard wild zwijn

Gang Hoofdgerecht
Keuken Wild
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 1 kilo wild zwijn schoudervlees in blokjes gesneden
  • 50 gram bloem
  • klontje boter
  • scheut olijfolie
  • 2 uien gesnipperd
  • 1 tl suiker
  • 4 teentjes knoflook gesnipperd
  • 1 winterwortel in blokjes gesneden
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 jeneverbessen
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 0,5 el verse salieblaadjes fijn gesneden
  • 1 dl rode port
  • 2 dl witte wijn
  • 300 ml wildbouillon
  • 5 pastinaken in blokjes gesneden
  • 500 gram krieltjes geschild
  • 400 gram spinazie

Werkwijze

  1. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met zout en peper en de bloem. Schud een teveel aan bloem eraf voordat je het gaat bakken.

  2. Karameliseer eerst de uien door ze samen met de suiker te fruiten in een combinatie van de olijfolie en de boter. Doe dit bij voorkeur in een grote gietijzeren pan waarin alles past. Doe dan het vlees erbij en bak de blokjes rondom aan tot ze mooi bruin zijn. 

  3. Voeg nu de wortelblokjes, de knoflook en de laurier, jeneverbes, tijm en salie toe. Roerbak dit even goed aan en schep alles goed door elkaar. Blus dit vervolgens af met de port, de witte wijn en de bouillon. Breng dit aan de kook en laat het nu een uur op rustig vuur pruttelen. Schep af en toe even alles goed door elkaar.

  4. Voeg na het eerst uur stooftijd de aardappelen en de blokjes pastinaak toe. Schep goed door elkaar en breng het opnieuw aan de kook. Laat dit nu nog zo'n 20 minuten pruttelen. 

  5. Doe dan de spinazie erbij en schep opnieuw goed om. Laat dit nog vijf minuten doorwarmen.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten