Site pictogram Out mijn keuken

Recept | Preiquiche met Parmaham

Preiquiche met Parmaham
Preiquiche met Parmaham

Voor quiche kun je mij wakker maken. Je kunt er heel veel kanten mee op en ik heb er ook al heel wat op mijn blog staan. Ik ben geen zelf deeg maker (foei!), dus ik gebruik voor hartige taarten meestal de plakjes bladerdeeg voor hartige taart. Heb je zelf een goed quichedeeg recept maak het dan vooral lekker zelf.

Vandaag heb ik een hartige taart voor je met prei, Parmaham en een vulling van Parmezaan en ricotta. Je kunt 'm warm of koud eten, dus hij is ook heel geschikt om mee te nemen of om bij een buffet te zetten. Het recept vind je hieronder. Enjoy!

Preiquiche met Parmaham

Preiquiche met Parmaham


Gang Hoofdgerecht
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 800 gram prei gewassen en in ringen gesneden
  • 7 plakjes bladerdeeg voor hartige taart
  • 200 gram Parmaham
  • verse tijm naar smaak
  • 5 eieren
  • 100 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 250 gram ricotta
  • paar handjes verse rucola

Verder nodig

  • 1 quichevorm liefst met losse bodem

Werkwijze

  1. Verwarm je oven voor op 200°C en laat de plakjes deeg ontdooien. Doe de prei in een pan met ruim water en kook het een minuut of 3 à 4. Giet de prei dan af en laat heel goed uitlekken. Druk eventueel met de achterkant van een pollepel wat vocht uit de groente. 

  2. Vet je quichevorm in met boter en bekleed het met de plakjes deeg. Neem de helft van de Parmaham en verdeel het over de bodem van de taart. Ris wat tijm van de takjes en strooi dit erover. Verdeel hierover de prei. 

  3. Doe de geraspte kaas in een kom en roer de ricotta er doorheen. Breek de eieren erin en meng alles goed. Breng op smaak met zout en peper en giet dit mengsel over de prei in de vorm. 

  4. Zet de vorm ongeveer 35 minuten in de oven en laat hem na de baktijd even een beetje afkoelen. Verdeel er dan de overgebleven Parmaham over en garneer met de rucola. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten