Site pictogram Out mijn keuken

Recept | Scaloppine alla Milanese

Scallopine Milanese
Scaloppine alla Milanese

Ik weet dat je me nu heel hard aan het uitlachen bent ... ja, doe maar niet net alsof het niet zo is. Het vleesgedrocht op de foto ziet er natuurlijk echt niet uit. Maar het is té lekker om niet met jullie te delen. Ik zweer het! Ik las laatst een pleidooi van de immer charmante Nigella Lawson dat we minder ons best moeten doen op Instagram waardig voedsel en dat we onze bruine gedrochten ook moeten delen. Hear hear! En bij deze mijn bijdrage aan de parade in bruin. Weet je wat? Ik gooi er gewoon schaamteloos nog eentje in: tsjakka!

scaloppine alla milanese

Het is ook wel beroerd fotograferen hoor, in deze donkere dagen. Maar eerlijk is eerlijk: veel mooier dan dit wordt dit gerecht niet. Lekker dan weer wel, dus ik raad je zeker aan om dit eens te maken. Lekker met aardappeltjes en groente!

 

Scaloppine alla Milanese

Kalfschnitzels op Italiaanse wijze. Houd rekening met een uurtje marinade tijd

Gang Hoofdgerecht
Voorbereiding 1 uur 5 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 4 kalfsschnitzels
  • 1 ui
  • paar handjes verse peterselie
  • paar handjes verse basilicum
  • beetje verse tijm
  • 2 el boter
  • 120 ml witte balsamico azijn
  • 1 blaadje laurier
  • zout & peper
  • 2 eieren
  • 3 el bloem
  • 150 gram paneermeel
  • olijfolie
  • 1 citroen

Werkwijze

  1. Dep de schnitzels droog met keukenpapier en leg ze in een ruime schaal. Snipper de ui en snijd de verse kruiden fijn. 

  2. Smelt 1 el boter in een pannetje en fruit hierin de ui. Voeg na een paar minuten de kruiden en de azijn toe en ook zout, peper en laurier. Giet deze marinade over de schnitzels en laat het een uurtje trekken.

  3. Laat het vlees hier uitdruppen maar zorg dat er zoveel mogelijk van de kruiden op blijft zitten. Bestrooi ze met zout en peper. Kluts de eieren los in een bord en strooi in twee andere borden de bloem en het paneermeel. 

  4. Wentel de schnitzels eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het paneermeel.

  5. Verhit in een ruime koekenpan 1 el boter en een scheutje olijfolie en bak hierin de schnitzels krokant en gaar. Afhankelijk van de dikte van je vlees zal dit zo'n 6 tot 8 minuten per kant zijn. 

  6. Snijd de citroenen in partjes en serveer een partje bij het vlees. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Het potje Harissa zat in de Foodybox van Kroon op het Werk
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten