Site pictogram Out mijn keuken

Recept | Traditionele Flammkuchen met ui en spek

flammkuchen
Traditionele Flammkuchen met ui en spek

Als je aan het lijnen bent of om een andere reden op de calorieën let of gezond eet, kun je mijn bijdrage van vandaag het beste even overslaan. Sorry! Maar goed, het is december en dan mag er een hoop heb ik begrepen. Vandaag dus een traditionele pizza uit de Elzas: flammkuchen, met - behalve ui - hoegenaamd geen groente. Sorry! Wil je het nog enigszins goed kunnen praten voor jezelf, maak er dan vooral een lekkere frisse salade bij. Eén ding is zeker: kinderen maak je hier zielsgelukkig mee. En dan bedoel ik álle kinderen, kleine, grote en bejaarde kinderen. 

Flammkuchen

Het deeg kun je heel makkelijk zelf maken. Het is echt niet zo moeilijk en er zijn op internet voldoende recepten voor een lekker flammkuchendeeg te vinden. Zelf gebruik ik voor dit soort dingen graag de producten van Tante Fanny. Ik heb wat reumatische klachten in mijn handen, dus als ik niet hoef te kneden doe ik het ook liever niet omdat ik daar dan drie dagen later nog last van heb. Zowel het verse bladerdeeg als het verse flammkuchendeeg vind ik erg lekker. 

De traditionele Elzasser pizza bevat niet veel ingrediënten. Spek, crème fraîche, ui en kaas. Ik heb hieronder uitgeschreven hoe je een traditionele flammkuchen maakt. Enjoy (maar niet te vaak hè?)!

 

5 van 4 stemmen
Print

Traditionele Flammkuchen met ui en spek


Gang Hoofdgerecht, Lunch
Totale tijd 30 minuten
Porties 2 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 1 Tante Fanny flammkuchen deeg
  • 150 gram spekjes
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 uien
  • 150 gram gruyère geraspt
  • peper en zout

Werkwijze

  1. Rol het deeg uit op een bakplaat. Het bakpapier zit er al aan, dus dat hoef je niet apart erop te leggen. Verwarm de oven voor op 200°C en snijd de uien in ringen. 

  2. Bak de spekjes even aan in een droge koekenpan en fruit hierin ook de uien even aan. Besmeer de bodem met de crème fraîche en verdeel het spek en de uien erover. Bestrooi met de gruyère en wat peper en zout. 

  3. Schuif de plaat in de oven en bak hem in zo'n 15 tot 20 minuten af. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten