Site pictogram Out mijn keuken

Vegetarische knolselderij stamppot met champignons en walnoten

knolselderij stamppot
Vegetarische knolselderij stamppot met champignons en walnoten

Dé ontdekking van de afgelopen tijd is voor mij toch wel de knolselderij. Ik gebruikte het eigenlijk altijd alleen in erwtensoep maar ontdekte dat je er ook een hele lekkere salade mee kunt maken of een zeer smakelijke stamppot. De knolselderij heeft een wat zoetige smaak en combineert fantastisch met walnoten. Vandaag heb ik een vegetarische knolselderij stamppot voor je die in een half uur op tafel staat en waarmee je iedereen blij maakt, zelfs notoire vleeseters. Mocht je toch nog protesten krijgen dan kun je er altijd een stukje vlees bij geven, maar nodig is het absoluut niet. 

knolselderij stamppot

Vegetarische knolselderij stamppot met champignons en honing walnoten

Als je nog nooit een knolselderij hebt gesneden is het misschien even lastig om een beginnetje te maken. Ik snijd meestal een plakje van de onderkant zodat hij stevig ligt om mijn snijplank en heel vervolgens een scherp mes langs de buitenkant om de 'schil' eraf te snijden. Op het Youtube kanaal van Albert Heijn staat een kort filmpje waarin de kok laat zien hoe hij een knolselderij snijdt. Handig voor de beelddenkers onder ons!

Het recept voor de vegetarische knolselderij stamppot heb ik hieronder voor je uitgeschreven. Echt eens maken hoor, want hij is heerlijk. Enjoy!

Vegetarische Knolselderij stamppot

Lekker op smaak gebracht met champignons en honing walnoten

Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse pot, Vegetarisch
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Esther / Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappelen
  • 1 flinke knolselderij
  • 250 gram kastanje champignons
  • 3 lente uitjes
  • olijfolie
  • 100 gram walnoten
  • 2 el honing
  • zout en peper

Werkwijze

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes, spoel ze schoon en doe ze in een ruime pan. Schil de knolselderij en snijd de knol eerst in plakken en daarna in blokjes. Doe de blokjes bij de aardappelen in de pan. Giet er een laagje water op, doe er wat zout bij en breng aan de kook. Kook dit in een minuut of 20 gaar.

  2. Snijd intussen de champignons in kwarten en bak ze in een scheutje olijfolie goudbruin en gaar. Schep de champignons uit de pan en bewaar tot gebruik. Doe vervolgens de walnoten met de honing in de koekenpan en bak dit al roerend een minuut of 2. Pas op voor het verbranden van de noten! Snijd de lente uitjes in ringen. 

  3. Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen en de knolselderij grof en giet er scheutje voor scheutje wat kookvocht bij om er een smeuïg geheel van te maken. Als je het lekkerder vindt (en je de calorieën kunt hebben ;-)) kun je hiervoor ook roomboter gebruiken. Schep vervolgens de champignons erdoor. 

  4. Breng de stamppot op smaak met zout en peper en verdeel het over vier borden of kommen. Schep de honing walnoten erop en bestrooi met wat ringetjes lente ui. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl




Mobiele versie afsluiten