Site pictogram Out mijn keuken

Rode kool met appeltjes nieuwe stijl (met Frankfurters)

Rode kool appel frankfurters

Rode kool met appel en Frankfurters

Rode kool eet ik het liefst gestoofd. Ik heb daar een fantastisch recept voor dat ik binnenkort eens zal uitschrijven en op de site zal zetten. Vandaag een snelle variant op rode kool met appel. Het staat binnen een half uur op tafel en het is een licht en gezond gerecht dat zeer geschikt is voor een drukke doordeweekse dag of op een sportavond. Als je de rode kool voorgesneden koopt, ben je helemaal snel klaar. De Frankfurter worstjes hoeven alleen maar opgewarmd te worden en zijn een lekkere toevoeging. Als je geen aardappelen wilt koken erbij, dan kun je er roggebrood over verkruimelen. Dat geeft het gerecht wat meer body

Het uitgeschreven recept vind je hieronder. Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag.

Rode Kool met appel, Frankfurter worstjes en roggebrood

Een nieuwe versie van de klassieker rode kool met appel

Gang Hoofdgerecht
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 1 blik Frankfurter worstjes
  • scheutje olijfolie
  • klontje boter (ong. 30 gram)
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 groene appel in stukjes gesneden
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 500 gram rode kool geraspt
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 el abrikozenjam
  • roggebrood

Werkwijze

  1. Warm de worstjes rustig op. Giet een scheutje olijfolie in een grote koekenpan of wok. Doe ook het klontje boter erbij en verhit het. Fruit hierin de ui en de knoflook. Doe dan de appel erbij en roerbak even mee. Voeg daarna de rode kool toe en roerbak dit een minuut of 5 mee. Voeg dan de azijn en jam erbij en roer het even goed door. Voeg de worstjes toe schep het op borden en verkruimel de roggebrood erover. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Nieuwsbrief ontvangen?

Mobiele versie afsluiten