Site pictogram Out mijn keuken

Couscous salade met geroosterde groente en salami

recept couscoussalade

∴⋅∴ 

 

Couscous wordt gemaakt van grof gemalen durumtarwe en is erg makkelijk te bereiden. Je welt het namelijk een paar minuten in gekookt water of bouillon en het is klaar. Ik vind couscous het lekkerst in salades. Vorig jaar publiceerde ik dit recept met heerlijke Oosterse smaken. Vandaag heb ik een wat eenvoudiger couscous salade voor je. 

Het recept

Voor deze salade heb ik de couscous geweld in visbouillon, dat geeft er een extra lekker smaakje aan. Aan het einde heb ik er nog een beetje citroensap door geroerd. De groentes zijn geroosterd in de oven en ik raad je aan een salami van goede kwaliteit te kiezen. Enjoy!

Couscous salade met geroosterde groente en salami

Simpele en snelle maaltijd. Ideaal voor een doordeweekse dag.

Gang Hoofdgerecht
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 300 gram couscous
  • 600 ml (vis)bouillon kokend heet
  • 2 courgettes
  • 3 paprika's
  • 1 salamiworst
  • scheut olijfolie
  • oregano
  • verse peterselie
  • kneepje citroensap

Werkwijze

  1. Doe de couscous in een kom en giet de kokend hete bouillon erbij. Roer even door, dek af en laat het vijf minuten wellen. 

  2. Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de courgette in blokjes en de paprika's in reepjes. Doe de groentes in een ovenblik en giet er een flinke scheut olijfolie over. Bestrooi met zout, peper en oregano en hussel het met je handen even goed door elkaar. Schuif de schaal in de oven en rooster de groenten een minuut of 5. 

  3. Snijd de salami in dunne plakjes. Roer de couscous los met een vork, doe het over in een platte schaal en laat het afkoelen. Snijd de peterselie fijn en roer dit samen met een kneepje citroensap door de couscous. Proef of er voldoende citroensap in zit. 

  4. Schep de groenten uit het ovenblik door de couscous en meng de plakjes salami erdoor. Breng de salade op smaak met een paar lepeltjes van de warme olijfolie die achtergebleven is in het bakblik. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten in dit artikel zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©Outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten