Site pictogram Out mijn keuken

Chocolade cake met ganache laag en decoratie van Australian Homemade

Chocoladecake recept

Australian Homemade ken je vast. Ik heb het leren kennen toen in Groningen op de hoek van de Vismarkt/Guldenstraat een Australian kiosk werd geopend. Inmiddels zit het er al lang niet meer, maar de bonbons heb ik altijd fantastisch gevonden. Heerlijk en ze zagen er ook altijd prachtig uit. Australian bestaat gelukkig nog steeds en onlangs kreeg ik twee van hun producten toegestuurd. Een zakje Crunchers in de smaak 'Almond Milk Cinnamon' en een tablet Snapper in de smaak 'Caramel Seasalt & Almond Nougat'. Dat schreeuwt natuurlijk om een extravagant chocolade cake recept. 

recept chocolade cake met Australian

Het recept

Ik heb een basis chocolade cake recept voor je die zo al heel lekker is, maar die je zelf kunt decoreren zoals je wilt. Ik heb met de Snapper een ganache gemaakt en die over de cake gegoten en daarna heb ik de Crunchers (of eigenlijk wat daar nog van over was na het proeven 😉 ) erover verdeeld. Ik heb de cake in een ronde vorm gebakken, maar je kunt natuurlijk ook een traditionele cakevorm gebruiken. De baktijd zal elkaar niet zo heel veel ontlopen, maar blijf altijd even checken met een satéprikker of de cake gaar is. Als je van een kleffe cake houdt, haal hem dan vijf minuten eerder uit de oven en als je van een mooie droog gebakken cake houdt laat je hem vijf minuten langer staan.  

Gedecoreerde chocolade cake

Gang Patisserie
Voorbereiding 20 minuten
Kooktijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Porties 8 punten
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 200 gram pure chocolade (of extra pure)
  • 200 gram boter op kamertemperatuur
  • beetje boter voor het invetten van de bakvorm
  • klein beetje zout

Voor de ganache

  • 50 gram slagroom
  • 100 gram Australian homemade Snapper (of andere pure chocolade)

Verder nodig

  • 1 zakje Australian homemade Crunchers (of andere decoratie)

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (hete lucht iets lager). Zet een pannetje water op het vuur en plaats er een vuurvaste kom in. Breng het water aan de kook en zet dan het vuur laag. Breek de helft van de chocolade in grove stukken en laat het in de kom rustig smelten. Snijd de rest van de chocolade in kleinere stukje en zet apart tot gebruik. 

  2. Snijd de boter in blokjes en doe het in de kom van je standmixer. Voeg de basterdsuiker en een snufje zout toe. Laat de mixer nu zo'n 10 minuten draaien zodat er een luchtige botermassa ontstaat. Voeg dan één voor één de eieren toe. Voeg de volgende pas toe als de vorige volledig is opgenomen. 

  3. Zeef na die 10 minuten het zelfrijzend bakmeel boven de kom van de standmixer en gebruik een siliconen of houten spatel om alles goed door elkaar te scheppen. Als het meel volledig is opgenomen giet je de gesmolten chocolade erbij en spatel je dit er ook goed doorheen. Vervolgens voeg je de stukjes chocolade toe en schep dit ook goed door elkaar.

  4. Bekleed een cakevorm (of taartvorm) met bakpapier. Als je de vorm eerst invet en het bakpapier op maat knipt, kun je dit vrij precies doen. Giet het cakebeslag in de vorm en schuif de vorm ongeveer 40/45 minuten in de oven. Doe de satéprikker test om te testen of de cake gaar is. Laat de cake voor het decoreren op een rooster volledig afkoelen.

Voor de ganache

  1. Verwarm de room tot vlak voor het kookpunt. Breek de chocolade in stukjes en roer het door de hete room. Laat het volledig smelten. Laat het iets afkoelen en verdeel het vervolgens met een bakkwast over de cake. Decoreer verder met de crunchers of iets anders lekkers. 

Notities

#outmijnkeuken #omk

 

 

 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
De chocolade van Australian is mij voor het maken van dit recept ter beschikking gesteld.
Foto's en teksten zijn gemaakt door Esther Out voor Out mijn Keuken
©Out mijn Keuken 2017

Mobiele versie afsluiten