Site pictogram Out mijn keuken

Provençaalse Ratatouille met kip – streekgerecht Provence, Frankrijk

recept ratatouille met kip streekgerecht

Provençaalse ratatouille met kip

Provençaalse ratatouille met kip

Zo begin juni begint het bij mij toch altijd wel een beetje te kriebelen, de zin in de zomervakantie. Lekker met het gezin naar de zon. Tijd voor elkaar en tijd voor een goed boek. Ook krijg ik dan als vanzelf trek in zonnige gerechten zoals deze Provençaalse ratatouille met kip. Het gerecht zit boordevol groentes en is heel lekker met deze Provençaalse aardappeltjes.

Provençaalse ratatouille met kip: het recept

Voor dit recept heb ik kipdijfilets gebruikt. Je kunt ook gewone kipfilets gebruiken, maar die drogen sneller uit en ik vind kipdijvlees lekkerder en sappiger. Gele courgettes zijn niet altijd even goed te krijgen. Kun je het niet vinden neem dan een gele paprika. Heb je nog restjes andere groente in de koelkast? Doe het er gerust bij. Enjoy!

Provençaalse ratatouille met kip

Een gerecht om je alvast te verheugen op de zomervakantie

Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 400 gram kipdijfilet
  • 1 groene courgette
  • 1 gele courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 vleestomaten
  • 1 aubergine
  • 2 teentjes knoflook
  • zout & peper
  • Provençaalse kruiden naar smaak
  • olijfolie
  • beetje chilipoeder

Werkwijze

  1. Was de aubergine, paprika en de courgettes, droog ze en snijd ze in kleine blokjes. Snipper de ui en de teentjes knoflook. Ontvel de tomaten (even onderdompelen in kokend water, dan laat het velletje makkelijk los) verwijder de hele natte gedeelten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

  2. Snijd de kipdijfilets in blokjes. Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en fruit ui en knoflook hierin. Doe de kip erbij en bak even stevig tot de kip een kleurtje krijgt. Voeg de groentes bij de kip en bak even kort mee. Schep steeds goed om. Bestrooi vervolgens met de kruiden, de chilipoeder en naar smaak peper en zout. Doe een deksel op de pan en laat het gerecht een half uurtje rustig pruttelen. 

  3. Laten de groentes veel vocht los? Laat dan de deksel van de pan en laat het vocht grotendeels verdampen. 

Notities

Lekker met Provençaalse aardappeltjes!

 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten