Site pictogram Out mijn keuken

Limoncello tiramisu – een zomers nagerecht

recept limoncello tiramisu
Limoncello tiramisu

Laatst kreeg ik een fles Limoncello van Villa Massa opgestuurd om iets lekkers mee te maken. Had ik al verteld wat een onvoorstelbaar zwaar leven ik heb? Tsja ... Limoncello is een likeur die wordt gemaakt van citroenen en is een heerlijk fris aperitief voor een zonnige dag. Het is ook heel lekker om een drupje limoncello door een glaasje prosecco te doen, moet je echt eens proberen! De limoncello van Villa Massa wordt gemaakt door de broers Sergio en Stefano Massa volgens een oud familierecept. Zij gebruiken alleen citroenen uit het Sorrento gebied.

Limoncello tiramisu

 

Limoncello tiramisu: het recept

Nou is er natuurlijk maar 1 tiramisu en dat is deze klassieke tiramisu. Maar op een warme zomerdag heb je niet altijd zin in deze behoorlijk zware hap. Dan is limoncello tiramisu een goed alternatief. Ik heb voor de koekjeslaag niet alleen lange vingers gebruikt, maar ook bitterkoekjes. Dit voegt weer een lekker extra smaakje toe en zorgt voor wat bite. Onder het recept vind je een knop om alle boodschappen meteen op je lijstje te zetten. 

Limoncello Tiramisu

Een zomerse en lichtere variant op de klassieke tiramisu

Gang Nagerecht
Totale tijd 30 minuten
Porties 8 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 500 ml slagroom
  • limoncello naar smaak
  • 6 el poedersuiker
  • 2 vanillestokjes
  • 6 el Griekse yoghurt
  • 1 citroen alleen het sap
  • 1 pak lange vingers
  • wat bitterkoekjes

Werkwijze

  1. Snijd de vanillestokjes in de lengte open en schraap het merg eruit. Doe dit samen met de slagroom in een kom. Doe de poedersuiker erbij en 2 el limoncello. Klop de room lobbig. 

  2. Spatel lepel voor lepel de Griekse yoghurt door de lobbige room en zet apart tot gebruik.

  3. Bedek de bodem van een schaal met een combinatie van lange vingers en bitterkoekjes. Lepel over de koekjes naar smaak limoncello. De koekjes moeten het vocht opnemen, dus doe het met kleine beetjes tegelijk om de koekjes de kans te geven het vocht op te nemen. Doordrenk ze niet teveel want dan ligt er straks een plasje vocht op je bord. 

  4. Schep nu de helft van het roommengsel over de koekjes. Herhaal dit nu nog een keer. Dus: een laag koekjes, besprenkelen met limoncello en weer een laag room. Het je nog wat koekjes over? Garneer de schaal er dan mee. 

  5. Zet de schaal in de koelkast en laat het minimaal een uur opstijven. 

Notities

#omk #outmijnkeuken

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten