Site pictogram Out mijn keuken

Aardappel tortilla met chorizo – recept

Aardappel tortilla met chorizo recept
Aardappel tortilla

De aardappel tortilla komt uit de Spaanse keuken en heet in Spanje tortilla de patatas. Het is een flinke omelet waarin aardappelblokjes zijn meegebakken. Je bereidt hem in één grote koekenpan en snijd hem vervolgens in stukken. Het is een veelzijdig gerecht, want je kunt het zowel warm als koud eten. Je kunt het in kleine stukjes snijden en serveren als tapa of hapje en je kunt het serveren als voorgerecht bij een Spaanse maaltijd. 

Aardappel tortilla recept

Aardappel tortilla: het recept

In dit recept heb ik niet alleen aardappel en ei gebruikt, maar ook chorizo, paprika, ui en knoflook. Hieronder lees je hoe je de aardappel tortilla kunt maken met daaronder een knop om in één keer alle ingrediënten op je boodschappenlijstje te zetten. Enjoy!

Aardappel tortilla met chorizo

Snel en makkelijk eenpansgerecht

Gang Eenpansgerecht, Hoofdgerecht
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 400 gram aardappel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 5 eieren
  • zout
  • peper
  • 200 gram chorizo in blokjes gesneden
  • 2 rode paprika's in blokjes gesneden

Werkwijze

  1. Schil de aardappelen, spoel ze schoon en snijd ze in blokjes. Snipper de ui en de knoflook. Verhit dan de olie in een grote koekenpan en bak hierin de aardappelblokjes en de ui. Voeg na een paar minuten de knoflook toe. Bak op laag vuur totdat de aardappelblokjes gaar zijn.

  2. Klop intussen de eieren los in een ruime kom en breng het op smaak met zout en peper. Doe de blokjes chorizo en de paprikablokjes bij de aardappelen en bak heel even mee (zet het vuur iets hoger). Verdeel de stukjes goed over de pan en druk een beetje aan. Giet de eieren erover en bak een minuut of vijf totdat de eieren goed gestold zijn.

  3. Laat de tortilla dan op een bord glijden, keer hem om en laat hem met de andere kant in de pan glijden. Bak nog een minuut of drie. Snijd de tortilla in 4 stukken en hevel ze met een spatel over op borden. Geef er een lekkere groene salade bij.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten