Site pictogram Out mijn keuken

Recept | Haaskarbonade met honingdressing

Haaskarbonades met honingdressing
Haaskarbonade met honingdressing

Hoe maak je van een 'gewoon' AGV'tje (aardappel/groente/vlees) toch iets bijzonders? Het antwoord is saus! Sausen zijn er in allerlei soorten en maten en iedere saus past weer goed bij bepaalde soorten vlees of groente. Zo passen varkensvlees en honing heel goed bij elkaar. Het was een warme dag en ik had niet zoveel zin in een zware saus, dus ik heb voor bij deze haaskarbonades een wat lichtere honingdressing bedacht. Zet de dressing in een kannetje op tafel zodat iedereen zelf kan bepalen hoeveel hij bij zijn vlees eet. 

Haaskarbonades met honingdressing recept

Haaskarbonades met honingdressing: het recept

Het recept voor de dressing is heel eenvoudig. Eigenlijk is het niet meer dan het opwarmen van de honing met de andere ingrediënten. De chiliflakes geven er wat pit aan en de rozemarijn een heerlijke geur. Ik heb het recept hieronder helemaal uitgeschreven, met daaronder een knop om in één klik alle ingrediënten op je boodschappenlijstje te zetten. Enjoy!

Haaskarbonade met honingdressing

Een aardappel/groente/vleesgerecht met een extraatje

Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse pot
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 4 haaskarbonades
  • zout & peper
  • 4 takjes rozemarijn
  • 60 ml honing (= 4 el)
  • beetje chiliflakes
  • boter om in te bakken

Werkwijze

  1. Bestrooi de karbonades met wat zout en peper. Hak van 1 takje rozemarijn de naaldjes fijn en wrijf de karbonades hiermee in. Verhit de boter in een koekenpan, bak de karbonades hierin aan beide kanten aan. Zet het vuur laag en laat het vlees rustig garen (ongeveer 10 minuten tot een kwartier). Om te voorkomen dat het vlees droog wordt kun je het afdekken met een deksel of aluminiumfolie.

  2. Bereid intussen groente en aardappelen die je erbij wilt serveren. 

  3. Doe de honing in een pannetje. Voeg 2 el water toe en de overige takjes rozemarijn (in zijn geheel). Verwarm dit en breng op smaak met peper, zout en chiliflakes. Serveer de dressing met het vlees.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten