Haaskarbonade met honingdressing
Hoe maak je van een 'gewoon' AGV'tje (aardappel/groente/vlees) toch iets bijzonders? Het antwoord is saus! Sausen zijn er in allerlei soorten en maten en iedere saus past weer goed bij bepaalde soorten vlees of groente. Zo passen varkensvlees en honing heel goed bij elkaar. Het was een warme dag en ik had niet zoveel zin in een zware saus, dus ik heb voor bij deze haaskarbonades een wat lichtere honingdressing bedacht. Zet de dressing in een kannetje op tafel zodat iedereen zelf kan bepalen hoeveel hij bij zijn vlees eet.
Haaskarbonades met honingdressing: het recept
Het recept voor de dressing is heel eenvoudig. Eigenlijk is het niet meer dan het opwarmen van de honing met de andere ingrediënten. De chiliflakes geven er wat pit aan en de rozemarijn een heerlijke geur. Ik heb het recept hieronder helemaal uitgeschreven, met daaronder een knop om in één klik alle ingrediënten op je boodschappenlijstje te zetten. Enjoy!
Haaskarbonade met honingdressing
Een aardappel/groente/vleesgerecht met een extraatje
Ingrediënten
- 4 haaskarbonades
- zout & peper
- 4 takjes rozemarijn
- 60 ml honing (= 4 el)
- beetje chiliflakes
- boter om in te bakken
Werkwijze
Bestrooi de karbonades met wat zout en peper. Hak van 1 takje rozemarijn de naaldjes fijn en wrijf de karbonades hiermee in. Verhit de boter in een koekenpan, bak de karbonades hierin aan beide kanten aan. Zet het vuur laag en laat het vlees rustig garen (ongeveer 10 minuten tot een kwartier). Om te voorkomen dat het vlees droog wordt kun je het afdekken met een deksel of aluminiumfolie.
Bereid intussen groente en aardappelen die je erbij wilt serveren.
Doe de honing in een pannetje. Voeg 2 el water toe en de overige takjes rozemarijn (in zijn geheel). Verwarm dit en breng op smaak met peper, zout en chiliflakes. Serveer de dressing met het vlees.
Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl
5 Opmerkingen
lekker simpel en lekker:-)
trouwens jij bent een van de drie favoriete foodbloggers van mij:-)
Wat leuk om te lezen Wim! Ik ben nu natuurlijk wel heel benieuwd wie je andere twee favorieten zijn ….
Esther onlangs geplaatst…Kruiden Risotto met gebakken kipdijfilet
wat ben jij leuk nieuwsgierig zeg
het zijn:
Gewoon een foodblog ( Bas Peeters ) en debsbakerykitchen.nl
en ook nog: Bijzonder Spaans
Leuk! Debbie ken ik, de andere twee ga ik eens bekijken binnenkort.