Site pictogram Out mijn keuken

Recept | Krabbetjes in zoet-zure saus

krabbetjes
Krabbetjes in zoet-zure saus

Krabbetjes zijn losgesneden varkensribbetjes die vaak worden toegevoegd aan bijvoorbeeld snert. Vandaag heb ik een recept voor je waarbij krabbetjes geen bijrol maar een hoofdrol vervullen. Ik heb ze langzaam gaar gebakken in de oven en overgoten met een heerlijke zoet-zure saus. Die saus is echt waanzinnig en past heel mooi bij varkensvlees. Ik raad je aan er gekookte aardappelen bij te eten, zodat je lekker kunt prakken met de saus! Ik heb het volledige recept hieronder uitgeschreven. Enjoy!

krabbetjes

Krabbetjes in zoet-zure saus

Gang Hoofdgerecht
Voorbereiding 20 minuten
Kooktijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 20 minuten
Porties 4 personen
Auteur Esther / Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 1,5 kilo varkenskrabbetjes
  • 2 el bloem
  • 2 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook gesnipperd
  • 1 el kerriepoeder
  • 130 gram tomatenpuree = 1 tube
  • 500 ml ananassap
  • 4 el sojasaus
  • 2 el azijn
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • stukje verse gember geraspt
  • zout en peper naar smaak

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 170°C. Bestrooi de krabbetjes met de bloem en verhit in een ovenvaste braadpan de olie. Bak de krabbetjes hierin in porties rondom even goed aan en zet apart tot gebruik.

  2. Fruit in het achtergebleven bakvet de knoflook en de kerriepoeder een minuutje en voeg dan de tomatenpuree toe. Bak dit even mee en blijf roeren. Voeg vervolgens het ananassap, de sojasaus, azijn, suiker en geraspte gember toe. Breng dit aan de kook en schraap de aanbaksels van de bodem los. 

  3. Doe het vlees terug in de pan, dek de pan af en schuif de pan ongeveer 2,5 uur in de voorverwarmde oven. 

  4. Serveer met gekookte aardappelen, zodat je lekker kunt prakken met de saus en een groente naar keuze. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl




Mobiele versie afsluiten