Site pictogram Out mijn keuken

Vegan Havermoutkoekjes

Easy-vegan-havermoutkoekjes

Een makkelijk en gezond recept voor vegan havermoutkoekjes.

Goed én lekker eten is belangrijk. Vaak zit er in lekker eten veel calorieën. Maar dat betekent niet dat lekker altijd ongezond is! Je kunt namelijk ook heel veel lekkere gezonde maaltijden of snacks maken. Dit recept is een van die gezonde snacks: Vegan havermoutkoekjes. Vegan Havermoutkoekjes zitten vol met gezonde voedingsstoffen. Vooral als je deze zelf maakt.

Voor Easy Vegan Havermoutkoekjes heb je eigenlijk maar twee ingrediënten nodig: Rijpe bananen en havermout. Super handig tegen verspilling ook! Die over rijpe bananen hoef je dus echt niet weg te gooien, je kunt er heerlijke koekjes mee maken. Voor havermoutkoekjes kun je vee verschillende ingrediënten gebruiken.

Ik hou zelf heel erg van zaden. In mijn recept wordt er ook gewerkt met chiazaden en lijnzaden. Maar je kunt natuurlijk ook andere ingrediënten gebruiken. Enkele voorbeelden zijn: chocoladestukjes, pompoenpitten, walnoten, pinda’s of cranberries. Je kunt het zo gek niet bedenken, als jij het maar lekker vindt. Bekijk snel dit makkelijke en lekkere recept!

Vegan Havermoutkoekjes

Een super makkelijk recept voor heerlijke en gezonde havermoutkoekjes. Zonder dierlijke producten!

Gang Bakken, Koek
Keuken Nederlands
Keyword Koekjes, Vegan
Kooktijd 10 minuten
Porties 8 Koekjes
Auteur Nalin

Ingrediënten

  • 150 gram Havermout
  • 50 gram Havermeel (of gemalen havermout)
  • 2 stuks Rijpe bananen (of appelmoes)
  • 2 el Lijnzaad
  • 2 el Chiazaad
  • 2 tl agavesiroop of vegan pindakaas

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Haverkoekjes maken is super simpel. Als je geen havermeel hebt kun je heel simpel een beetje haver in de blender doen en mixen tot dat de havermeel is. Super makkelijk!

  3. Snij de banaan in kleine stukken en doe deze samen met de pindakaas of agavesiroop in een lege blender. (Dus zonder de havermeel erin). Blend deze ingrediënten samen tot een glad geheel.

  4. Hierna kun je de chiazaden, de lijnzaden en de havermeel toevoegen in de blender. Mix alles tot een mooi geheel.

  5. Schep de mix uit de blender en doe deze in een kom.

  6. Voeg de havermoutvlokken toe aan de mix en meng deze goed samen. Je krijgt dan een dikke en stugge mix.

  7. Rol met je hand koekjes van de mix en leg deze op een bakplaat met bakpapier.

  8. De havermoutkoekjes moeten tussen de 10 tot 15 minuten in de oven.

  9. Draai ze de laatste paar minuten een keertje om. Dan wordt de onderkant ook wat harder.

  10. Je koekjes zijn klaar. Nu lekker gezond genieten!

Mobiele versie afsluiten