Site pictogram Out mijn keuken

Gehaktballetjes in barbecue/sweet chillisaus

gehaktballetjes

Kort geleden maakte ik Zweedse gehaktballen. Lekker! Maar .... met wat voor sauzen zou je gehaktballen nog meer kunnen eten? Eigenlijk is gehakt zo'n makkelijk product dat je er van alles mee kunt. Pas de kruiden die je gebruikt in het gehakt aan aan de saus die je maakt en je kunt alles kloppend maken. Een verrassend lekkere saus is een combinatie van barbecuesaus en zoete chilisaus. Het zoete van de barbecuesaus en het pittige van de chilisaus gaan goed samen. Als je haast hebt, kun je beide sauzen in de winkel kopen, maar heb je wat meer tijd dan kun je ze natuurlijk ook zelf maken. Ik heb je al eens laten zien hoe je een lekkere barbecuesaus kunt maken. Het recept vind je hier terug: *klik*. Voor een lekkere chillisaus raad ik je het recept aan van Sabine van ohmyfoodness.nl: *klik*. Omdat de saus zo sterk van smaak is, heb ik het gehakt alleen gekruid met wat peper en zout.

Hieronder heb ik voor je uitgeschreven hoe ik de gehaktballetjes heb gemaakt. Enjoy!

Gehaktballetjes met barbecue- chillisaus

Gehaktballetjes bereid in een barbecue- chillisaus

Gang Hoofdgerecht
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 500 gram half om half gehakt
  • 300 ml barbecuesaus
  • 300 ml sweet chillisaus
  • zout
  • peper
  • 1 ei
  • beetje paneermeel

Werkwijze

  1. Doe het gehakt in een kom en meng het met het ei, zout en peper. Doe er nu beetje voor beetje paneermeel bij totdat je de juiste substantie hebt. Het gehakt moet niet te nat meer zijn en moet makkelijk tot balletjes te rollen zijn. Draai 20 balletjes van het gehakt.

  2. Smelt een klontje boter in een hapjespan en bak hierin de gehaktballetjes lekker bruin. Meng de sauzen door elkaar en doe het vervolgens bij de gehaktballetjes. Gaar de balletjes verder in de saus.

Notities

Ik heb bij de gehaktballetjes gebakken rijst met gebakken groente gemaakt. Met aardappeltjes zijn ze vast ook heel lekker!

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Mobiele versie afsluiten