Site pictogram Out mijn keuken

Snelle zomerse pasta – 5 op een rij

overzicht 5 x zomerse pasta
Snelle zomerse pasta

Pasta leent zich voor allerlei gelegenheden. Het kan gegeten worden als ultiem comfort food, denk bijvoorbeeld aan lasagne of carbonara. Echte winterkost is bijvoorbeeld pasta Napolitana. Maar nu het mooi weer is heb ik behoefte aan wat lichtere pasta's. Jij ook? Dat komt mooi uit want ik heb vijf snelle zomerse pasta gerechten voor je op een rijtje gezet. Boodschappenlijstjes klaar? Schrijven maar!

1. Gigli met Parmaham en asperges

Een lekkere lichte pasta met groene asperges. Gigli is een schelpvormige pasta die niet heel goed verkrijgbaar is in Nederland. De grotere Albert Heijn winkels hebben gigli van het merk Grand'Italia. Mocht je het in jouw winkel niet kunnen krijgen, dan is dat natuurlijk wel een mooie gelegenheid om het online boodschappen doen eens uit te proberen. Mocht je het niet kunnen krijgen neem dan bijvoorbeeld fusilli. 

 

hoofdgerechten pasta Pasta met Parmaham

Gigli met Parmaham & Asperges

2. Spaghetti vongole

Vongole zijn meestal wel verkrijgbaar bij de visboer op de markt. Veel mensen vinden het een beetje spannend om schelpdieren klaar te maken, maar het is zo eenvoudig! Je moet het echt eens proberen.

Spaghetti Vongole

3. Pasta met kip, champignons en knoflook

Dit recept wordt ontzettend veel gelezen. Het is heerlijk op een gure dag, maar ook in de zomer kun je het prima op tafel zetten.

Pasta met kip, knoflook en champignons

4. pasta met groene asperges en venkel (vegetarisch)

Vleesloze pasta's zijn vaak wat lichter verteerbaar dan pasta met vlees. In dit gerecht zul je het vlees ook echt niet missen. Omdat het zo licht is, is het ook heel geschikt om voor het sporten te eten.

Pasta met groene asperges en venkel

5. Tagliatelle met courgettesaus (vegetarisch)

Nog zo'n vegetarische topper!

Tagliatelle met courgettesaus

Ik hoop dat ik je wat inspiratie heb gegeven voor warme zomerdagen. En vergeet niet van ieder maaltijd een klein (familie) feestje te maken!

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
De uitgelichte afbeelding komt van Pixabay
Overige foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten