Vegetarische pasta met groene asperges en venkel

hoofdgerechten vegetarisch hoofdgerechten pasta

Vandaag inspiratie voor een dagje zonder vlees: pasta met geroosterde groene asperges en venkel en de smaakmaker is groene pesto. Je kunt natuurlijk een potje groene pesto in de winkel kopen, maar zelf pesto maken is makkelijk en veel lekkerder. Deze keer heb ik een deel van de Parmezaanse kaas vervangen door Pecorino, waardoor de pesto wat meer pit krijgt. 

hoofdgerechten pasta hoofdgerechten vegetarisch

Het recept

Voor dit recept heb ik de pasta vers gemaakt om de smaken zo puur mogelijk te maken. De groente rooster je in de oven en de gekookte pasta meng je met de pesto. Eenvoudiger wordt het niet. Veel mensen houden niet van venkel, omdat het erg naar anijs smaakt. Je kunt het in dat geval ook vervangen door bijvoorbeeld (groene) paprika’s. 

 

hoofdgerechten pasta hoofdgerechten vegetarisch

Vegetarische pasta met geroosterde groene asperges en venkel

Gang: Hoofdgerecht
Totale tijd: 30 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken

Inspiratie voor een dagje zonder vlees

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de harde onderkantjes van de asperges en snijd de asperges vervolgens in stukken van 4 à 5 centimeter. Snijd de venkelknollen in stukken en de ui in ringen. Doe de groenten in een ovenschaal en giet er wat olijfolie over. Bestrooi met wat peper en zout en hussel met je handen door elkaar. Schuif de schaal in de oven en rooster de groente ongeveer 20 minuten. Als je er met een vork makkelijk in kunt prikken is het gaar. 

  2. Kook intussen de pasta en maak de pesto. Schep de pesto door de warme pasta en verdeel het over vier borden. Verdeel de geroosterde groente erover en bestrooi met wat Parmezaanse kaas.

 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto’s en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge