Vandaag inspiratie voor een dagje zonder vlees: pasta met geroosterde groene asperges en venkel en de smaakmaker is groene pesto. Je kunt natuurlijk een potje groene pesto in de winkel kopen, maar zelf pesto maken is makkelijk en veel lekkerder. Deze keer heb ik een deel van de Parmezaanse kaas vervangen door Pecorino, waardoor de pesto wat meer pit krijgt.
Het recept
Voor dit recept heb ik de pasta vers gemaakt om de smaken zo puur mogelijk te maken. De groente rooster je in de oven en de gekookte pasta meng je met de pesto. Eenvoudiger wordt het niet. Veel mensen houden niet van venkel, omdat het erg naar anijs smaakt. Je kunt het in dat geval ook vervangen door bijvoorbeeld (groene) paprika's.
Vegetarische pasta met geroosterde groene asperges en venkel
Inspiratie voor een dagje zonder vlees
Ingrediënten
- 2 bosjes groene asperges
- 2 venkelknollen
- 1 ui
- 400 gram pasta
- 125 gram groene pesto
- Parmezaanse kaas naar smaak
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de harde onderkantjes van de asperges en snijd de asperges vervolgens in stukken van 4 à 5 centimeter. Snijd de venkelknollen in stukken en de ui in ringen. Doe de groenten in een ovenschaal en giet er wat olijfolie over. Bestrooi met wat peper en zout en hussel met je handen door elkaar. Schuif de schaal in de oven en rooster de groente ongeveer 20 minuten. Als je er met een vork makkelijk in kunt prikken is het gaar.
Kook intussen de pasta en maak de pesto. Schep de pesto door de warme pasta en verdeel het over vier borden. Verdeel de geroosterde groente erover en bestrooi met wat Parmezaanse kaas.
Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl