Lasagne bolognese – recept

hoofdgerechten pasta Lasagne Bolognese

Prepare to be amazed, want deze lasagne is té lekker. Eén tip: leg jezelf de limiet op van twee, maximaal drie keer per jaar. Anders ben je aan het einde van 2016 tonnetjerond en dat wil ik niet op mijn geweten hebben.

Wat heb je nodig:

Verwarm de oven voor op 180 graden
2016-03-31 21.12.30Verwarm de bolognesesaus rustig op middelhoog vuur. Prik de kruidnagels in de ui en doe de ui, melk en het laurierblaadje in een pan. Zet de pan op middelhoog vuur en breng de melk tegen de kook aan. Haal de pan van het vuur en laat ongeveer 15 minuten trekken. Doe de boter in een pan en verhit tot hij begint te schuimen. Doe dan beetje bij beetje de bloem erbij, roer goed door en laat de roux een paar minuutjes garen.
Haal de ui en het laurierblaadje uit de melk. Roer de helft van de melk door de roux voor een witte saus. Voeg zodra de saus dik wordt de rest van de melk in een gelijkmatige straal toe. Roer de geraspte parmezaan erdoor en proef. Voeg een klein beetje nootmuskaat toe. Neem de kaassaus van het vuur als hij glad en dik is.20160331_211308
Vet een flinke ovenschaal in met boter. Schep een dikke laag bolognesesaus onder in de schaal. Leg een laag lasagnebladen hierop. Schep de helft van de overgebleven bolognesesaus en dan de helft van de kaassaus erop. Dek weer af met een laag lasagebladen. Schep de rest van de bolognesesaus erop en dek deze weer af met lasagnevellen. Schenk de rest van de kaassaus erover en sluit af met een laag geraspte oude kaas. Zorg ervoor dat de lasagnebladen helemaal bedekt zijn.

20160331_211405
Zet de lasagne 35 tot 40 minuten in de oven. Controleer de gaarheid van de lasagne, door er een houten prikker in te steken. Als die er makkelijk in glijdt is de lasagne gaar. Haal de schaal voorzichtig (want hij is loeiheet en borrelt flink) uit de oven en laat hem een minuut of tien staan. Dan wordt hij wat steviger. Comfort food to the max! Enjoy en laat me even weten wat je ervan vindt.2016-03-31 21.14.46

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief ontvangen?Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.