Site pictogram Out mijn keuken

Recept | Wraps met kip en avocado

Wraps met kip en avocado recept
Wraps met kip en avocado

Laatst maakte ik weer een voorraadje kippenbouillon en zocht ik een manier om het kippenvlees te gebruiken. Eerder al liet ik je deze salade met kip zien waarvoor ik ook de kip had gebruikt waarvan ik bouillon had getrokken. Neem gewoon een hele kip en maak er een litertje of 3/3,5 bouillon van, invriezen en delen en je hebt altijd een voorraadje in de vriezer klaar voor gebruik. Het vlees haal je van de botten en kun je gebruiken in een salade of bijvoorbeeld in deze wraps. Heb je geen zin om bouillon te maken, neem dan 4 grote kipfilets of 8 kipdijfilets en kook of bak ze gaar voordat je ze in de wraps gebruikt. Laat het vlees wel helemaal afkoelen.

Wraps met kip en avocado; het recept

Het recept voor deze wraps met kip en avocado is heel makkelijk te volgen. Het is een kwestie van alles bij elkaar gooien, er een smeerbare massa van roeren en de wraps ermee besmeren, rollen en eten maar. Het leuke is dat je deze wraps als hoofdgerecht kunt eten, maar je kunt ze ook in stukjes snijden en bij de borrel of een buffet serveren. Je kunt de wraps meteen eten, maar wil je ze voorbereiden dan kan dat ook. Bewaar ze dan ongesneden in de koelkast want als ze koud zijn stijven ze nog wat mooier op en kun je ze strakker snijden. Het oog wil tenslotte ook wat! 

Wraps met kip en avocado

 

Wraps met kip en avocado

Lekker als hoofdgerecht maar als je ze in stukjes snijdt kun je ze ook serveren als hapje bij de borrel of bij een buffet.

Gang Buffetgerecht, Hapjes, Hoofdgerecht
Voorbereiding 20 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 8 tortilla wraps (2 per persoon als hoofdgerecht)
  • het gare vlees van 1 hele kip of 4 kipfilets (maak bijv. bouillon en gebruik het vlees in de wraps)
  • 2 rijpe avocado's
  • 100 gram Griekse yoghurt (of iets meer of minder)
  • 2 el limoensap
  • 1 rode ui fijn gesneden
  • 2 lente uitjes in fijne ringetjes
  • peper en zout
  • beetje knoflookpoeder of vers geperste knoflook
  • 1 handje verse koriander fijn gesneden
  • 200 gram cheddar geraspt

Werkwijze

  1. Snijd of scheur het kippenvlees in kleine stukjes en doe het in een ruime kom. Ontdoe de avocado van pit en schil en prak het vruchtvlees door het kippenvlees. Roer alle overige ingrediënten erdoor en zorg dat het een smeuïge, smeerbare massa wordt. Is het te droog, voeg dan nog wat yoghurt toe. Breng op smaak met peper en zout.

  2. Smeer de vulling uit over de wraps, rol ze op en snijd ze in stukjes. Om ze makkelijker te kunnen snijden kun je de opgerolde wraps eerst nog een half uurtje in de koelkast zetten. Ze stijven dan wat op en dan kun je ze strakker snijden. 

Notities

#omk

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten