Site pictogram Out mijn keuken

Recept | Gevulde Gebraden Rosbief

gevulde rosbief
Gevulde gebraden rosbief

Een absolute tip voor een zondags maal: een hele geroosterde rosbief uit de oven gevuld met kruiden en rucola. Je bereid het voor en de oven doet verder het meeste werk voor je. Je kunt het vlees serveren met allerlei soorten groente en aardappelen. Ik heb er geroosterde aardappelen en geroosterde wortelen bij gegeven. Ik heb hieronder uitgeschreven hoe je dit gerecht kunt maken. Enjoy!

Vlees insmeren met mosterd

Vlees aanbraden




Gevulde geroosterde rosbief


Gang Hoofdgerecht
Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 15 minuten
Porties 4 personen
Auteur Esther / Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 1 rosbief van zo'n 800 gram
  • 100 gram rucola fijn gesneden
  • 1 el rozemarijnblaadjes
  • 1 el tijmblaadjes
  • 1 el salieblaadjes
  • zout en peper
  • 1 citroen alleen de fijn geraspte schil
  • 3 el dijonmosterd
  • 1 klont boter om het vlees in aan te braden
  • 1 scheutje olijolie

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 80°C. Haal het vlees een uur voordat je het gaat bereiden uit de koelkast. Vermeng de fijngehakte rucola met de kruiden en de citroenschillen en wat zout en peper. 

  2. Snijd met een scherp mes ongeveer 2 cm van elkaar inkepingen van ongeveer 3 cm in het vlees. Vul de inkepingen met het rucolamengsel en bestrooi het vlees met nog wat zout en peper. Verhit de olie met de boter in een koekenpan en braad hierin het vlees aan alle kanten even stevig aan.

  3. Haal het vlees uit de koekenpan en smeer het aan alle kanten met een bakkwast in met de mosterd. Leg het vlees in een ovenvaste scheel en schuif het zo'n twee uur in de oven. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten