Risotto moeilijk? Echt niet! Tip: zet alles van tevoren klaar en concentreer je volledig op het roeren en het creëren van een goede smaak. Gebruik voor het roeren bij voorkeur een siliconen spatel, omdat je daarmee goed in alle hoeken van de pan komt zonder de rijst te beschadigen. Als je nog nooit risotto hebt gemaakt, is dit een mooi recept om mee te beginnen. Het is een volwaardige doordeweekse eenpansmaaltijd, die binnen een half uur op tafel staat. Probeer het eens!
Risotto met kip, courgette en champignons
Een heerlijke doordeweekse risotto
Ingrediënten
- 400 gram arboriorijst (= risottorijst)
- 400 gram kipdijfilet in blokjes gesneden
- 2 courgette in blokjes gesneden
- 250 gram champignons in plakjes
- 1 ui gesnipperd
- scheutje olijfolie
- 2 dl witte wijn
- 1,2 liter kippenbouillon
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
Werkwijze
Verwarm de bouillon. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui hier even in. Voeg de kipfiletblokjes toe en bak deze even goed aan. Doe daarna de champignons en de courgettes erbij en bak ze even aan. Voeg de rijst toe en roer het even goed door totdat de korrels 'vettig' zijn van de olie. Blus het dan af met de wijn.
Zet het vuur wat lager, de rijst moet niet aanbakken. Als de witte wijn is opgenomen begin je met het lepel voor lepel toevoegen van de warme bouillon. Voeg de volgende lepel pas toe als de vorige helemaal is opgenomen. Blijf intussen rustig roeren (bij voorkeur met een siliconen spatel) om te voorkomen dat de rijst aanbakt. Ga hiermee door tot de rijst gaar is, zo'n 20 minuten.
Haal de pan van het vuur en roer de Parmezaanse kaas erdoor. Proef en breng op smaak met peper en zout. Serveer direct
Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
2 Opmerkingen
Doe zelf altijd de kip en champignons bakken en dan uit de pan halen. Vervolgens de risotto maken en als deze bijna klaar is het kipmengsel weer toevoegen en mee laten warmen. De champignons en courgette blijven dan wat knapperiger.
Dank voor je berichtje en je aanvulling Ina. Dat kan inderdaad ook heel goed. Ik houd zelf erg van slobber risotto, dus ik doe het eigenlijk nooit.
Esther onlangs geplaatst…Gehaktballen naar recept van Jonnie Boer