Pastasalade

Pastasalade is de ideale maaltijd bij warm weer. En het mooie is dat je ervan kunt maken wat je maar wilt. Voor een maaltijdsalade kies ik vaak een gevulde pasta (tortellini met vleesvulling of kaasvulling). Gebruik je de pastasalade als bijgerecht, bijvoorbeeld bij een barbecue, dan zou ik een ongevulde nemen. En verder kun je er eigenlijk ingooien wat je maar wilt. Deze keer had ik een salade met tonijn en één met cervelaatworst gemaakt.

Maaltijdsalade voor vier personen:

Voor de vinaigrette:


Vinaigrette

Vinaigrette

Kook de tortellini gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en spoel het daarna af onder koud water. Snijd voor de vinaigrette het sjalotje fijn en hak de peterselieblaadjes. Meng dit in een kom met de mosterd, wittewijnazijn en honing en klop het door met een garde. Voeg dan beetje bij beetje de olie toe terwijl je blijft kloppen. Breng op smaak met peper en zout.

Was en snijd de sla, de komkommer en paprika in de gewenste grootte. Meng de groentes in een kom door elkaar. Giet de mais af en doe dit bij de groentes. Hussel even goed door en voeg dan de afgekoelde tortellini en de cervelaat of tonijn toe. Giet de vinaigrette over de salade en hussel alles goed door.

Wat zou jij in je pastasalade doen?


Pastasalade

Pastasalade

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.