Verslag | Foodprep workshop Tefal & Chicks Love Food

Foodprep Workshop
Foodprep workshop Tefal & Chicks Love Food

Als foodblogger mag je vaak erg leuke dingen doen en als eerste kennis maken met nieuwe producten op het gebied van eten en koken. Zo deed ik op een mooie zomerdag mee aan een workshop foodpreppen die werd gegeven door Elise en Nina van Chicks Love Food in samenwerking met Tefal. Tefal heeft allerlei hele handige bakjes op de markt gebracht die je daarvoor goed kunt gebruiken. 

Foodprep workshop met Tefal en Chicks Love Food

Nina en Elise van Chicks Love Food ken je vast. Ze hebben een zeer succesvolle foodblog en maken hele fijne kookboeken. Ik vond het erg leuk om ze eens in real life te ontmoeten, want ik volg ze al een hele tijd. Zij bedachten de recepten en begeleidden de foodprep workshop. Foodpreppen houdt in dat je maaltijden voorbereidt zodat je er op het kookmoment zelf zo weinig mogelijk werk van hebt. Denk aan het voorsnijden van groente, het zover mogelijk klaarmaken van soep en het klaarzetten van sausjes en dressings. Tefal heeft een hele lijn met handige vershoudbakjes die je daarvoor kunt gebruiken en die je ook makkelijk mee kunt nemen voor onderweg en die werden gepresenteerd aan de pers. We werden in groepjes aan het werk gezet en hebben daarna aan een prachtig gedekte tafel op het dakterras NEST van Hotel Casa in Amsterdam (bijna) alles samen opgegeten.

Foodprep workshop met Tefal en Chicks Love Food; de recepten

Eén groepje maakte springrolls en een heerlijke mihoensalade, een tweede groepje maakte allerlei lekkere smeerseltjes voor op brood of toast, mijn groepje maakte een gazpacho, een quinoasalade en een couscoussalade en het laatste groepje maakte een chocolate chip tiramisu en vanillekwark met aardbeien. Wil je één van deze gerechten eens proberen, laat dan hieronder bij de comments even een berichtje achter of stuur me een een mailtje (esther@outmijnkeuken.nl), dan stuur ik je de recepten toe. 

Dit artikel is geschreven naar aanleiding van een persuitnodiging.
Foto's zijn voor publicatie beschikbaar gesteld en niet door mijzelf gemaakt.
Teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.