Eiercurry met komkommersalade

hoofdgerechten vegetarisch Curry met Eieren

Curry is een verzamelnaam voor een heleboel verschillende gekruide gerechten uit de vooral Indiase keuken, maar ook uit andere Aziatische keukens. Curry’s kwamen via de Britse koloniën ook in Europa terecht. Deze eiercurry is een vegetarische variant, die je heel lekker kunt eten met deze flatbreads en een lekkere frisse komkommersalade.


Mise en place voor eiercurry

Voor 4 personen heb je nodig:

Kook de eieren in 8-10 minuten hard in kokend water met 1 theelepel kurkuma. Eierschalen zijn poreus en iets van de smaak en kleur van kurkuma zal tijdens het koken in de eieren trekken. Schil de komkommers, snijd ze in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd ze in halve maantjes, doe ze in een kom en meng de rijstazijn en de suiker erdoor. Rijstazijn is een zachtere azijnsoort en maakt de salade eerder zoetzuur dan zuur. Erg lekker! 

Bak de uiringen of snippers goudbruin in wat olie. Pureer de sjalotjes met de knoflook, de gember, en het citroengras in de hakmolen van een staafmixer of blender met de olie tot een pasta. Verhit deze pasta al roerend in een wok en doe de rest van de kurkuma, de uien, de pindakaas en de bouillon erbij. Laat dit een minuut of 5 pruttelen. Doe de eieren in een mooie schaal en giet de curry erover. Garneer met de koriander. Hier past heel goed witte rijst of nasi bij. Ik heb deze flatbreads erbij gegeven, die passen er ook perfect bij. 

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.