Foodblogswap: geitenkaashapjes met honing uit de oven

Als verse foodblogger deed ik deze maand voor het eerst mee aan een foodblogswap. Foodblogswap? Ja! Dit houdt in dat je een blog toegewezen krijg waarvan je iets moet maken en dat recept zet je dan op je eigen blog, met je eigen verhaaltje en foto’s erbij natuurlijk. Iemand anders maakt iets van jouw site en schrijft daar dan weer een stukje over op zijn of haar site. Erg leuk om te doen en zeker ook om te zien hoe anderen met jouw recepten in de weer gaan. Zo maakte Elke van Elke Hap deze maand mijn lekkerbekjes. Ik mocht aan de slag met de blog van Andrea en daarvan koos is de geitenkaashapjes met honing uit de oven. Helaas stond er geen foto bij, dus bij het vormgeven van de hapjes heb ik mijn eigen fantasie gebruikt.

Ingrediënten (10 hapjes)

Laat de filodeeg rustig ontdooien in de koelkast. Als je de hapjes gaat maken verwarm je de oven voor op 180°C. Rooster de grof gehakte walnoten even in een koekenpan.


geitenkaas prakken met noten

geitenkaas prakken met noten

Geitenkaasballetjes

Geitenkaasballetjes

Meng ze dan met een vork door de geitenkaas, de slagroom en de honing totdat het een geheel vormt. Vorm van het mengsel dan 10 balletjes. Pak een velletje filodeeg, snijd het doormidden en vet 1 helft met een kwastje in met olijfolie. Leg de andere helft erop en leg daarop een geitenkaasballetje. Vouw het pakketje nu goed dicht en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal dit totdat de geitenkaasballetjes of het filodeeg op zijn. Ik kreeg er 7 hapjes uit.

Ik vond ze heerlijk! Dank voor het recept Andrea!


2016-07-26-18-26-57


2016-07-26-19-01-50

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge