Walnotencake

bakken - cake walnotencake

Vandaag gaan we het hele huis lekker laten ruiken. Dus ramen en deuren gesloten en aan de slag met deze heerlijk geurende walnotencake. De truc voor een lekkere niet te droge cake is langzaam laten garen op een voor bakken relatief lage temperatuur: 160°C.

Voor een cakevorm van 28 cm:
  • 250 gram cakemeel + iets extra voor het bestuiven van de vorm
  • 200 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 200 gram walnoten, grof gehakt

Verwarm de oven voor op 160°C. Beboter de cakevorm (één van ongeveer 28 cm) en bestuif de binnenkant met een beetje cakemeel. Doe de zachte boter en de suiker in een kom en klop dit met een mixer tot een lichtromige massa.


Walnoten grof hakken

Walnoten grof hakken

2016-07-15-16-22-00

Mix dan de eieren er één voor één doorheen en blijf daarna nog een minuut of 5 doorkloppen. Zeef dan de cakemeel erdoor en spatel totdat je een glad beslag hebt en spatel dan de walnoten erdoor.

Giet het beslag dan in de vorm en zet hem in het midden van de voorverwarmde oven. In mijn oven was hij in 75 minuten gaar. Check even na 65/70 minuten. Dit doe je door een satéprikker in de cake te steken. Als hij er schoon uitkomt, is hij gaar.

Als het goed is ruikt je hele huis nu lekker naar cake. Laat de cake even afkoelen in de vorm en snijd hem dan (als het nodig is) los van de rand en haal hem voorzichtig uit de vorm. Laat hem helemaal afkoelen op een rooster.


20160716_211116

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge