Foodblogswap: Bizcocho – Spaanse cake

Het is weer blogswaptijd! Deze maand mocht ik iets maken van de blog: ‘De Keuken van de Zoete Inval‘. Omdat ik niet zo’n bakster ben, vond ik het lastig om iets te kiezen. Ik heb drie dingen uitgezocht en jullie via Facebook gevraagd wat jullie het leukst/lekkerst vonden. En dat werd deze Bizcocho, een Spaanse cake. 

Het recept voor de Bizcocho vind je hieronder. Het is verrassend eenvoudig te maken. In het originele recept is gebruikgemaakt van een springvorm, maar ik heb mijn tulbandvorm weer eens uit de kast gehaald. Ik heb er een redelijk bescheiden hoeveelheid citroenrasp ingedaan. Houd je van een citroenige smaak, strooi er dan gerust wat kwistiger mee. Je kunt er eventueel ook nog  noten of een scheutje likeur door doen als je dat lekker vindt. Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan hoor ik het graag!

 

Bizcocho

Gang: Bakken
Keuken: Spaans
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 50 minutes
Totale tijd: 1 hour
Porties: 12 porties
Auteur: De Keuken van de Zoete Inval

Bizcocho is een Spaanse cake die zeer eenvoudig te maken is.

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 170°C. Doe de eieren in een mengkom en voeg de suiker toe. Mix dit goed tot je een crèmige massa hebt. Doe dan de olijfolie erbij en klop opnieuw grondig door elkaar. Voeg dan de yoghurt en de citroenrasp toe. Blijf mixen terwijl je de bloem erbij doet. Voeg als laatste de bakpoeder toe en mix dit er goed doorheen. 

  2. Vet een bakvorm in met boter. Je kunt een springvorm gebruiken, maar ik heb deze keer een tulbandvorm gebruikt. Giet het beslag in de vorm en schuif hem 50 minuten in de oven. Laat hem iets afkoelen en stort het op een afkoelrooster. Laat het helemaal afkoelen voordat je hem aansnijdt. Je kunt hem eventueel nog met poedersuiker bestrooien

Notities

Dit recept heb ik gemaakt in het kader van de Foodblogswap en het komt van de site van 'De Keuken van de Zoete Inval'.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Nieuwsbrief ontvangen?Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge