Als je niet van kaas houdt moet je nu gewoon wegklikken, want dit gerecht bevat loads of cheese! Macaroni and Cheese is erg populair in onder andere Amerika en het is wat je noemt ultiem troostend eten. Op een koude avond schep je een grote lading op je bord en trek je je terug onder een dekentje op de bank met de tv aan en een glas wijn of een biertje binnen handbereik. Dat soort eten. Macaroni and Cheese is niet ingewikkeld om te maken en er zijn vele recepten van in omloop. Dit recept is van Matt Preston, iets meer werk maar echt de allerlekkerste. Probeer het eens!
Het uitgeschreven recept vind je hieronder. Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan hoor ik het graag.
Macaroni & Cheese
Mac 'n Cheese naar recept van Matt Preston, erg lekker!
Ingrediënten
- 500 gram Macaroni Grande
- 3 à 4 sneetjes oud witbrood
- 140 gram boter
- 80 gram bloem
- 1 liter melk
- 500 gram oude kaas geraspt
- 100 gram Parmezaanse kaas geraspt
- 0,5 tl nootmuskaat
- 200 gram bacon
- peper
- zout
- 1 grote ovenschaal
Werkwijze
Leg de witte boterhammen op het aanrecht om 'oud' te worden als je geen oud brood in huis hebt. Je kunt het ook heel kort in de broodrooster stoppen en eruit halen voordat het verkleurt of in de oven de boterhammen even 'drogen'.
Verwarm de oven voor op 200°C en kook de macaroni een paar minuten korter dan op de gebruiksaanwijzing op de verpakking staat, want het gerecht gaat nog de oven in en dan gaart het nog wat door. Giet de macaroni af.
Verkruimel het brood (dit gaat heel handig in een blender of in de keukenmachine) en rasp de kazen. Snijd de bacon in reepjes.
Doe 80 gram van de boter in een pan met een dikke bodem. Smelt het op middelhoog vuur en voeg dan de bloem in één keer toe. Roer voortdurend een paar minuten totdat de bloem helemaal is opgenomen en het even heeft gegaard. Hierdoor ontstaan een roux en gaat de bloem smaak eraf.
Als de roux dik wordt, voeg je beetje bij beetje al roerend de melk toe. Als de melk is opgenomen doe je 350 gram van de geraspte kaas erbij. Roer goed door terwijl de kaas smelt. Voeg dan de macaroni en de Parmezaanse kaas toe en roer alles goed door elkaar tot de meeste kaas gesmolten is.
Roer dan de stukjes bacon erdoor en breng het smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Doe het macaroni mengsel over in een ovenschaal. Vermeng de broodkruim met de resterende 150 gram geraspte kaas en verdeel het over het macaroni mengsel. Snijd de resterende boter in blokjes en verdeel ze over de macaroni schotel.
Schuif de schaal in de oven en bak hem 20 minuten totdat de bovenkant goudbruin is.
Notities
Dit gerecht bevat niet veel groente, dus geef er een lekkere lichte salade bij.
Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.