≈ Tagliatelle al pollo e mandorle ≈
Hoe mooi klinkt dat!
Voor vier personen heb je nodig:
- 25 gram boter
- 1 sjalotje
- 4 kipdijfilets
- 1 dl droge witte wijn
- 60 gram amandelen
- 150 dl kookroom
- 400 gram tagliatelle
- Parmezaanse kaas naar smaak
- zout & peper
gehakte amandelen
Tagliatelle met kip en amandelen
Zet een pan met ruim water en zout op om de pasta in te koken en breng het aan de kook. Smelt de boter in een pannetje en fruit hierin de fijngesneden sjalot vijf minuutjes op laag vuur. Snijd de kip in kleine stukjes en bak dit een paar minuutjes met de sjalot mee. Voeg dan de wijn toe en laat de alcohol verdampen. Hak de amandelen in grove stukken en voeg het toe aan de kip. Voeg dan de room toe en breng het aan de kook. Laat dit ongeveer 10 minuten op laag vuur pruttelen en roer het af en toe even door. Kook intussen de tagliatelle gaar, giet af en laat even uitlekken. Rasp de Parmezaanse kaas. Voeg dan de pasta bij de saus, meng het goed door elkaar en bestrooi het met de Parmezaanse kaas. Maak er een frisse groene salade bij.