Kennen jullie dat? Je leest ergens een woord dat je nog niet kende en vervolgens kom je het overal tegen? Dat had ik met het woord goujons. In kookland betekent goujons: in reepjes gesneden. Ik had er nog nooit van gehoord totdat ik een recept tegenkwam van Jamie Oliver met chicken goujons en nu ben ik het de afgelopen week al zeker drie keer tegengekomen! Ik heb van het recept van Jamie Oliver mijn eigen interpretatie gemaakt.
Voor vier personen heb je nodig:
- middeldikke eiernoedels (1 verpakking is meestal wel genoeg voor 4 personen)
- 350 gram kipdijfilet
- olijfolie om in te bakken
- 3 kleuren paprika
- een stukje verse gember (ong. 5 cm)
- 1 rode peper
- 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder
- 3 lente-uitjes
- scheutje sojasaus
- vloeibare honing
- handvol verse koriander
- beetje citroensap
Zet een pan met ruim water en zout op voor de noedels en breng aan de kook. Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snijd ze in blokjes. Was de peper en snijd hem doormidden, verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snijd de peper fijn. Schil de gember en snijd hem fijn. Snijd de lente-ui in ringetjes en hak de koriander grof. Snijd de kip in goujons (reepjes van ongeveer 2 cm breed).
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe wat olijfolie in een wokpan en bak de kip hierin bruin.
Doe dan de gember, vijfkruidenpoeder en de rode peper erbij en bak even mee. Voeg dan de overige groentes toe en wok een paar minuutjes. Voeg dan de sojasaus en honing erbij en roer even goed door.
Laat de noedels goed uitlekken en voeg ze bij de saus in de wok. Roer dan de koriander erdoor en doe er nog een kneepje citroensap door. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
2 Opmerkingen
Alie : Wat een heerlijk recept, voor herhaling vatbaar!
Veel dank hiervoor Esther.
Wat leuk om te horen, graag gedaan!!