Gado gado is van oorsprong een Indonesisch groentegerecht. In Nederland wordt meestal de variant gemaakt en gegeten die in Chinese Restaurants wordt geserveerd. Een aantal groentesoorten geserveerd met gekookt ei en satésaus. Als je er geen kroepoek bij serveert, is het geschikt voor vegetariërs. Het is een heel geschikt gerecht voor door de week, want het is snel klaar en makkelijk te maken. Het is ook niet een heel zwaar gerecht, dus je kunt het goed eten voor of na het sporten.
Het uitgeschreven recept vind je hieronder. Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag.
Gado gado met rijst en satésaus
Gado gado is een Indonesisch groente gerecht
Ingrediënten
- 300 gram Pandanrijst
- 8 eieren
- 125 ml melk
- 5 el pindakaas
- 2 el ketjap
- 1 tl sambal
- 250 gram sperziebonen
- 1 spitskool
- 1 komkommer
- 125 gram taugé
- kroepoek
- 2 el seroendeng
Werkwijze
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Kook de eieren in 8 tot 10 minuten hard. Laat de eieren schrikken, pel ze en snijd ze in de lengte doormidden. Sprenkel een heel klein beetje zout op de snijkanten en leg ze apart tot gebruik.
Meng voor de pindasaus met de melk en de pindakaas met de ketjap en de sambal. Breng dit rustig al roerend aan de kook en blijf roeren (met een garde) tot er een dikkere saus ontstaat. Wordt de saus te dik, voeg dan nog wat water toe.
Breng een ruime pan met water aan de kook en doe er wat zout in. Haal de boontjes af en kook ze een minuut of 3. Snijd de spitskool in repen en voeg dit bij de sperzieboontjes. Kook dit nog een minuut of 3. Doe de laatste halve minuut de taugé erbij en giet het dan af. Bestrooi met wat zout. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en de helften ook weer doormidden. Snijd de zaadlijsten weg en snijd de rest van de komkommer in repen.
Schep de rijst op de borden en schep de groentes erbij. Giet er wat satésaus over en bestrooi met de seroendeng. Serveer met de eieren en wat kroepoek.
Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
6 Opmerkingen
Een fantastisch recept Esther!Wil je nog meer variëren, dan passen geblancheerde bloemkoolroosjes er ook heel goed bij. Toch graag iets knapperigs erbij, maar wel vegetarisch? Dan kan je er emping bij geven. Een kleine soort kroepoek, maar dan gemaakt van gedroogde, geplette belindjonoten. Ze zijn gedroogd in zakjes te koop bij de toko. Van tevoren even bakken in de olie.
Dank voor de aanvulling Alexandra. Emping ga ik zeker eens proberen!
Esther onlangs geplaatst…Stoofpeertjes uit de slowcooker (+ het recept voor in de gewone pan)
Gado gado! Dat is echt favoriet bij mij! En net wat mijn mama zegt: demping is dan wel geschikt voor vegetariërs.
🙂
Es onlangs geplaatst…Engelse kersen chocolade trifle recept
Ik heb al gesnuffeld bij de toko! Ga het binnenkort proberen
Esther onlangs geplaatst…Stoofpeertjes uit de slowcooker (+ het recept voor in de gewone pan)
emping.
(autocorrect vond het geen woord….. *huilt*)
Es onlangs geplaatst…Engelse kersen chocolade trifle recept
Autocorrect is heel stom! hahaha
Esther onlangs geplaatst…Linguine met broccoli en roomsaus met walnoten